Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Όλοι στις κάλτσ(π)ες !!!

Φωτο: google
Φίλοι, με όσα ακούμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, το πρήξιμο και η ζαλάδα μετακινείται επικίνδυνα από το κεφάλι, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά!!

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στο διαδίκτυο την είδηση ότι η NASA μας προκαλεί να σχεδιάσουμε την αποστολή της στον Άρη και συγκεκριμένα:
¨Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε μηχανικούς και άλλους επιστήμονες, όμως ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει την πρότασή του, η οποία θα περάσει το καλοκαίρι από επιτροπή της NASA. διευκρινίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η συλλογή δειγμάτων και η μεταφορά τους πίσω στη Γη.
Με πρωτοβουλίες όπως αυτή η ανοιχτή πρόσκληση ελπίζει να κινήσει και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου για τον Άρη, έστω και με φθηνότερους τρόπους.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων εκπνέει στις 10 Μαΐου, ενώ η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο.¨

Αμέσως πάθαμε έμπνευση!!
Γιατί όχι και εμείς??
Και το αιτιολογήσαμε ως εξής:
1: Υπάρχουν πολλοί Αρειανοί στη χώρα μας! Συμφωνείτε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε την έκφραση ¨αυτός ήλθε από άλλο πλανήτη!!¨, ¨αυτός κατέβηκε από τον Άρη¨, οπότε η συλλογή πληροφοριών για το σύμπαν και τη ζωή στον Άρη και σε άλλους πλανήτες, είναι εύκολη υπόθεση
φωτο 2
2: Λόγω κρίσης πολλοί θα ήθελαν να την κάνουν με μικρά πηδηματάκια σε άλλους πλανήτες, μήπως και ηρεμήσουν από αυτά που βιώνουν.
3: Από τα πολλά δακρυγόνα των τελευταίων ετών έχουμε τη φάτσα Αρειανού (δείτε τη φωτό 2).
4: Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούμε στη διαδρομή!! Γνωρίζουμε απέξω και ανακατωτά να διαβάζουμε τα άστρα και τους πλανήτες. Όλη μέρα με αυτό ασχολούνται τα ΜΜΕ.
5: Ο πλανήτης Άρης είναι κόκκινος, πράγμα που αποτελεί ισχυρό κίνητρο, για μας τους fans της πράσινης ανάπτυξης, η μετατροπή του σε όαση πρασίνου, εφαρμόζοντας το αντίστοιχο επιτυχημένο Ελληνικό πρόγραμμα!!

Θα σας περιγράψουμε λοιπόν σε γενικές γραμμές το σχέδιο και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για να το ολοκληρώσουμε και να το υποβάλλουμε στη NASA.
φωτο 3
  • Θα είναι επανδρωμένη αποστολή
  • Πάμε που πάμε, θα αποφύγουμε την ευθεία ως συνήθως και θα ακολουθήσουμε την τεθλασμένη. Δηλαδή θα επισκεφθούμε πρώτα όλους τους άλλους πλανήτες και τελευταίο τον Άρη (φωτό 3). Από το πρόγραμμα αποκλείσθηκε ο Σείριος για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να μας ρουφήξει καμιά μαύρη τρύπα και να βρεθούμε στο Σείριο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Μας φοβίζει επίσης ο αστερισμός Κόμη της Βερενίκης γι αυτό το πλήρωμα θα είναι εφοδιασμένο με επαρκή αριθμό από τσατσάρες.
  • Για διαστημικό όχημα επιλέξαμε ένα γενόσημο του Discovery δηλ ένα αστικό λεωφορείο (αρχική φωτο). Μην απορείτε!!!! Έχετε μετρήσει την ταχύτητα σχολασμένου λεωφορείου ???
  • Χρειαζόμαστε......... ένα κυβερνήτη, που να πιάνει κάτι παραπάνω από πουλιά στον αέρα και πιο γρήγορα ακόμη και από τον ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ. Τούτο διότι,  ο έλεγχος του διαστημοπλοίου γίνεται μόνο με πνευματική επικοινωνία οργάνων και εγκεφάλου κυβερνήτη, οπότε οι στροφές του μυαλού πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ την ταχύτητα του φωτός. Επίσης, στο πλήρωμα θα συμμετέχουν και κάποιοι που θα γνωρίζουν από κηπουρική, διότι στους πλανήτες θα έχουν μαζί τους τσάπα και κασμά να σκάψουν για τη συλλογή των δειγμάτων. Ενδέχεται, καιρού επιτρέποντος, να φυτέψουν και ειδικά φυτά με σπόρο από τα Ζωνιανά και Καλαμάτα, έτσι για να τρελάνουμε και τους εξωγήινους.
φωτο 4
  • Η εκτόξευση θα γίνει από τη ΜΥΚΟΝΟ και για να είναι όλοι παρόντες θα γίνει AFTER!! Έτσι θα δοθεί και μια νότα  glamourous, που λείπει από παρόμοιες εκτοξεύσεις στο Canaveral. Τσαντάκια, γόβες, στρινγκ, θυμιατά όλα στον αέρα με κραυγές ουααααουουου. Αφήστε, που έτσι μπορεί να γκρεμισθεί και καμιά αυθαίρετη βίλα, οπότε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν με τις κατεδαφίσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Για το καύσιμο αποφασίσαμε ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!! Συμβατικά, δηλ πετρέλαιο κίνησης  (νοθευμένο με θέρμανσης, κρίση γαρ) και βιομάζα, άμα λάχει να πούμε και αφού το διαστημικό ΕΘΕΛ την κάνει όξω από δω, μετά θα αναλάβει το πρόγραμμα HELIOS για τα περαιτέρω!!!.
  • Οι αστροναύτες μας θα πρέπει να φέρουν σε σακίδιο, Μπιρμπίλη style, μαύρο αθλητικό outfit, γυαλί ηλίου, πορτοκαλί αθλητικό πατούμενο mp3 player με πορτοκαλί ακουστικά.  Η διατροφή περιλαμβάνει μόνο βιολογικά προϊόντα και νερό Καματερού, χορηγία γνωστού ιδρύματος. Βασική προϋπόθεση επίσης είναι η άψογη γνώση ποδηλάτου (φωτο 4) ή κανό, μια και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξόδους στο διάστημα (…προς νερού τους) και στους πλανήτες, με ίδια μέσα. 
  • Η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι τα λίγα ελληνικά ή εναλλακτικά τα κορακίστικα, επειδή με βάση απόρρητες πληροφορίες, μόνο αυτά καταλαβαίνουν τα πράσινα αρειανά ανθρωπάκια!!
  • Εξωτερικά το διαστημόπλοιο θα φέρει ηχεία, αλά DATSUN,  και άμα τη αφήξει σε κάθε πλανήτη, θα ακούγεται σε high volume το τραγούδι ντιπι ντιπι ντιπι νται ντιπι νται και το νταρι νταρι νταρι νταρι σε μετάφραση. Δηλαδή, dipi dipi dipi dai dipi dai και dari dari dari dari με αξάν Ματσατσούτσες. Το νόημα των …στίχοι είναι απολύτως κατανοητό και έτσι θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και δεσμών με εξωγήινους πολιτισμούς.
  • Ως σύστημα επικοινωνίας έχει επιλεγεί το  C4I μια που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, παρά το ότι το χρυσοπληρώσαμε. Αλλά καλού κακού θα εκπαιδεύσουμε το πλήρωμα και στην τεχνολογία των σημάτων καπνού και για έσχατη λύση επιλέξαμε ένα ταχυδρομικό περιστέρι, το οποίο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.
  • Χορηγός φυσικά η SIEMENS, λόγω εμπειρίας και για την επικοινωνία, λόγω και του πράσινου χαρακτήρα της αποστολής, τα OIKO MME!!
  • Επιστροφή προτείνουμε μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο XXX !

Περιμένουμε ιδέες προτάσεις για την επιλογή του κυβερνήτη και του πληρώματος. Οι προτάσεις υποβάλλονται στο opengov.gr

Μην γελάτε, η τελευταία ευκαιρία, να τους στείλουμε από κει που ήρθαν, είναι στις 6 Μαΐου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...