Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τα μυρμήγκια εκπέμπουν ετησίως 25-50 φορές περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου (CO2, CH4) από ότι η ΕΛΛΑΔΑ !!!!

Σίγουρα κάποιες φορές θα έχετε βαρεθεί να ακούτε και να διαβάζετε για τις κλιματικές αλλαγές , την αύξηση της θερμοκρασίας της γης και τις ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (CO2, CH4, κλπ).
Οι απανταχού κλιματολόγοι τονίζουν φυσικά το ¨ανθρωπογενείς¨ γιατί θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι η ίδια η Μητέρα Γη  είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αυτών των εκπομπών (ηφαίστεια, υγρότοποι, έντομα, βακτήρια, ορυζώνες κλπ). Κάποιοι μάλιστα ανεβάζουν αυτό το ποσοστό στο 95-97% των συνολικών εκπομπών.
Επίσης, οι δικοί μας ¨οικολόγοι¨ αποκρύπτουν έντεχνα ότι η χώρα μας συμμετέχει σε αυτές τις ¨ανθρωπογενείς¨ εκπομπές μόνο κατά 0,3%!!!.

Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν και προωθούν τα τρομοκρατικά τους σενάρια για να έρθουν μετά και να προσφέρουν λύσεις ¨πράσινες¨, που δεν είναι τίποτα άλλο από η λεηλάτηση του πλούτου χωρών μέσα από προγράμματα, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην υπερχρέωση, στην ύφεση και τελικά στην αποικιοποίηση (βλέπε ΑΠΕ).

Επειδή οι αριθμοί δεν είναι εύκολα κατανοητοί από τους μη ειδικούς, θα πούμε ότι με βάση τις επίσημες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της χώρας, τις εκθέσεις της διακυβερνητικής επιτροπής (IPCC) για το κλίμα και πολλές σχετικές επιστημονικές ανακοινώσεις, οι ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της χώρας μας είναι 25 - 50  φορές μικρότερες, για το CO2 και το  CH4 αντίστοιχα, από αυτές των μυρμηγκιών!!!
Τα μυρμήγκια, παράγουν....
διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς όταν χρησιμοποιούν οξυγόνο για να διασπάσουν την γλυκόζη και μεθάνιο από τη διαδικασία της πέψης.
Είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φυσικού μεθανίου πάνω στη Γη και παράγουν 2 και 22 μεγατόνους μεθανίου το χρόνο. Άλλες μελέτες το υπολογίζουν στο 11% των συνολικών ετήσιων εκπομπών μεθανίου.
Να σημειώσουμε ότι το μεθάνιο, με βάση τις απόψεις των κλιματολόγων ,συμμετέχει κατά  20% στη δημιουργία του «φαινομένου του θερμοκηπίου»
Πολλά χρόνια πριν το περιοδικό Science (5 Νοεμβρίου 1982) έγραφε ότι τα μυρμήγκια εκπέμπουν δέκα φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό, τι όλα τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Φίλοι αναγνώστες
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
  • θα φορολογήσουν με φόρο άνθρακα και τα μυρμήγκια?
  • θα σκεπάσουν τα επίγεια (1500) ή τα υποθαλάσσια (139.000) ενεργά ηφαίστεια? Ή μήπως
  • θα συλλέγουν τα αέρια της αγελάδας?? Σημειώστε ότι μόνο στην Ινδία οι ιερές αγελάδες είναι περίπου 280.000.000 .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα ποιος να είναι ο πληθυσμός των μυρμηγκιών;
Μήπως κάποιος πρέπει να αποτιμήσει και αυτή την "ενεργειακή" παράμετρο; Γιατί τελικά μήπως αυτά προκαλούν σημαντική οικονομική επιβάρυνση και δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει;
Το σίγουρα είναι ότι τα τελευταία χρόνια κάτι δεν πάει καλά.
Η ΔΕΗ έχει ελλείμματα, εμείς πληρώνουμε ακριβά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η Ευρώπη λέει τα δικά της...
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/771172/Article.aspx

katalytikos είπε...

Όσο η ενεργειακή πολιτική στη χώρα μας εξαρτάται από τις εκπομπές CO2, τόσο τα ελλείματα θα αυξάνονται, η αξία της ΔΕΗ θα μειώνεται και οι υποψήφιοι αγοραστές θα τρίβουν τα χέρια τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...