Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ανασχηματισμός και ¨πράσινη¨ ανάπτυξη!!!

Απρίλης, Μάης, κοντά ειν' ο ανασχηματισμός
( ή μήπως οι εκλογές;)

Μπορεί η έκφραση ¨πράσινη ανάπτυξη¨ να μην πολύ-ακούγεται τον τελευταίο χρόνο, αλλά το πράσινο σύστημα εξακολουθεί να δρα αθόρυβα και μεθοδικά!!!
Τα περισσότερα ¨πράσινα¨ μπουμπούκια έχουν διαχυθεί στις αγκαλιές άλλων κομμάτων!!
Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, ¨πράσινο¨ διαπλεκόμενο θα συναντήσεις. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε!!!
ΑΠΕ, ΕΣΠΑ, διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση υδάτων, ατμόσφαιρα,  περιβαλλοντική αδειοδότηση, κλπ, κλπ. Δεν υπάρχει περιβαλλοντικός τομέας που να μην έχει διαβρωθεί!!

Στα πλαίσια λοιπόν των επικείμενων κυβερνητικών αλλαγών οι ντελάληδες της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης πήραν πάλι τις ντουντούκες με στόχο την  προώθηση των δικών τους ανθρώπων!!!!

Στα τρία χρόνια παρουσίας μας στο διαδίκτυο, με δεκάδες αναρτήσεις προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το σκοτεινό ρόλο της ¨πράσινης¨  ανάπτυξης  στον μνημονιακό road map (ξεκίνησε πολύ πριν το 2009) !!!
Δεν είμαστε ...
συνομωσιολόγοι!!
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλήθεια για την κρίση θα λάμψει μόνο εάν η έρευνα, όταν και εφόσον ξεκινήσει, συμπεριλάβει σαν βασικό κεφάλαιο και αυτό της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης. Δεν θα κουραστούμε να υποστηρίζουμε ότι ήταν ο Δούρειος Ίππος, για την ¨άλωση¨  της Πατρίδας μας και δεσπόζουσα θέση ή ρόλο κλειδί στο εκτελεστικό μέρος του σχεδίου είχαν ΜΜΕ, πράσινα funds και γνωστές ΜΚΟ !!!!!

Το στοιχείο αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί στην επιλογή των νέων προσώπων, τα οποία θα αναλάβουν κυβερνητικά αξιώματα.
Για τομείς που έχουν σχέση με την περιβαλλοντική προστασία, βρείτε ανθρώπους, που αγαπούν πραγματικά το περιβάλλον, να μπορούν να συνδυάσουν την πραγματική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος, με καθαρή πολιτική και καθαρούς κανόνες, χωρίς τα ¨οικολογικά¨ φληναφήματα και να οδηγήσουν τα κοινοτικά πακέτα  σε έργα προστασίας και όχι στις τσέπες επιτήδειων συμβούλων, μελετητών, εργολάβων, κλπ.

Τα όποια βήματα έχουν γίνει, για αλλαγές προσώπων και διοικήσεων σε ¨πράσινα¨ κάστρα, είναι πολύ μικρά και στις περισσότερες των περιπτώσεων, βλέποντας το νέο σκηνικό, σου έρχεται να αναφωνήσεις κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!!!

Το περιβάλλον έχει ανάγκη από προστασία, αλλά δεν μπορούν να την διασφαλίσουν οι  μαϊμού προστάτες!!
Και
Θυμηθείτε ποιοι διαφήμιζαν, τις 250.000 ¨πράσινες¨ θέσεις εργασίας του ΓΑΠ, με πονήματα, βιβλία, άρθρα και άλλες μπουρδολογίες!!

Επίσης,
Τώρα είναι ευκαιρία να πείτε όχι στην επιλογή  προσώπων μέσα από τη γερμανική …σχολή του Energiewende   !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...