Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΣΩΠΟΣ: Ας ανοίξουν τώρα οι φάκελοι !!!

Οι ένοχοι είναι πολλοί!!!
 Δεν είναι μόνο οι παραγωγοί τοξικών αποβλήτων αλλά και οι διακινητές και αυτοί που τους κάλυπταν και συνεχίζουν να τους καλύπτουν !!!

Στις ημέρες των εορτών του ΠΑΣΧΑ, λόγω και της αυξημένης κατανάλωσης λαχανικών, διαβάσαμε πάλι για τα αποτελέσματα μιας ¨μελέτης¨ σχετικά με την ρύπανση του Ασωπού. Ο τίτλος του άρθρου ¨Τα λαχανικά Θηβών σκοτώνουν¨. Η μελέτη αυτή αποδόθηκε στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κα Λινού , η οποία όμως με σχετική ανακοίνωση της το διέψευσε. Ακολούθησε και μια οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Θηβών για συκοφαντική δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Την εξέλιξη αυτή, εάν δεν τη γνωρίζετε ήδη, μπορείτε να την διαβάσετε (ΕΔΩ)

Φίλοι αναγνώστες,
Οι μόνοι που δεν μπορούν να αντιδράσουν είναι τα εκατομμύρια των καταναλωτών των γεωργικών προϊόντων από περιοχές που έχουν ταυτοποιηθεί για ρύπανση με εξασθενές χρώμιο.
Και η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα!!!!

Ούτε τις ¨μελέτες¨ πιστεύουμε πια, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούν (δημοσιότητα, βιομηχανία διδακτορικών, πολιτικά παιγνίδια κλπ), αλλά και ούτε τις αντιδράσεις και τα παράπονα αρχόντων και αρμοδίων, που δεν βλέπουν το πρόβλημα και απλώς με τις παρεμβάσεις τους θολώνουν περισσότερο το τοπίο.

Ας εξηγηθούμε:
Το πρόβλημα είναι...
υπαρκτό και σε μεγάλη έκταση και δεν αφορά μόνο στη Βοιωτία!!! Το εξασθενές χρώμιο έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές (Βοιωτία, Εύβοια, Κορωπί, Αργολίδα, Μέγαρα, Λουτράκι, κλπ).
Επίσης, είναι βαθειά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι ένα τέτοιο εκτεταμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα και με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, μπορούν να το θάψουν!!!

Ας υποβάλουμε λοιπόν πάλι κάποια ερωτήματα προς αρμοδίους και γνωρίζοντες μήπως και κάτι αρχίζει να κινείται, αν και η μόνη μας ελπίδα είναι η δικαιοσύνη και όχι μόνο με τη δίκη των 15 βιομηχανιών της περιοχής των Οινοφύτων που όλο αναβάλλεται, αλλά για μια γενικότερη διερεύνηση.
Οι ένοχοι είναι πολλοί!!! Δεν είναι μόνο οι παραγωγοί τοξικών αποβλήτων αλλά και οι διακινητές και αυτοί που τους κάλυπταν και συνεχίζουν να τους καλύπτουν!!!!

Τα ερωτήματά μας λοιπόν, για μια ακόμη φορά:
- Ποια είναι τα αίτια, το μέγεθος και οι επιπτώσεις της ρύπανσης των υδροφορέων με εξασθενές χρώμιο?
- Γιατί το εξασθενές χρώμιο, εκτός από τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Σχηματαρίου, εμφανίζεται και σε άλλες καθαρά γεωργικές περιοχές και τι κοινό στοιχείο τις συνδέει?
- Τι προηγήθηκε, σε περιοχές που δεν συνδέονται άμεσα με την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων - Σχηματαρίου, η ρύπανση των εδαφών ή η ρύπανση του υδροφορέα?
- Υπάρχουν αποδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις ή απλές ενδείξεις, για τους υπεύθυνους που δημιούργησαν το πρόβλημα?
- Το πόρισμα του 2009 έχει σταλεί στον Εισαγγελέα?  Αν όχι ποιοι ¨μπλόκαραν¨ αυτή την διαδικασία?
- Εκτός από την τότε πολιτική ηγεσία, σε ποιους άλλους έχει υποβληθεί επίσημα το πόρισμα?
- Ποια ήταν η συμμετοχή και η ευθύνη κρατικών φορέων στη δημιουργία του προβλήματος?
- Μόνο το εξασθενές χρώμιο και τα βαρέα μέταλλα συνθέτουν το πρόβλημα ή μήπως υπάρχουν και άλλα ευρήματα?
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έχει ασχοληθεί ή σκοπεύει να ασχοληθεί με αυτά τα ευρήματα?
- Ποια είναι τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διάσωση του Ασωπού, η οποία εκπονείται από τον κο Νίκο Παπανδρέου  σε συνεργασία με την επίκουρο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Φοίβη Κουντούρη και την  ερευνητική ομάδα RESEES (Research on Economic, Social, Environmental/Ecological Sustainability), αλλά και της επιδημιολογικής έρευνας στην περιοχή του Ασωπού?
- Πού είναι αλήθεια όλοι αυτοί οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα, που πρωταγωνιστούσαν στους αγώνες για τη σωτηρία του Ασωπού με τη βοήθεια των ΟΙΚΟ – ΜΜΕ από το 2007 – 2009?

Και μια τελευταία ερώτηση
- Μήπως η μεθόδευση για την απομάκρυνση των κκ Πεπόνη Μουζακίτη, δια της αναβαθμίσεως, εφαρμόσθηκε και σε κάποιους άλλους το 2009 (περίπτωση μικρότερης βαρύτητας, αλλά ενδεικτική) αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τα πράσινα μπουμπούκια??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...