Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ιπτάμενοι και … Gentlemen

Το ξέρετε το ανέκδοτο, ένας από επαρχία, που δεν είχε κατέβει ποτέ στην Αθήνα, μαθαίνει απ τους συγχωριανούς του ότι στην Αθήνα τα ταξί... πετάνε! Μια φορά λοιπόν που έτυχε να κατέβει για δουλειά, παίρνει απ το Σταθμό Λαρίσης ένα ταξί να τον πάει στην Λ. Αλεξάνδρας.
 - Στη Λ. Αλεξάνδρας θέλω να πάω, λέει του ταξιτζή.
 - Σε ποιο ύψος; τον ρωτάει ο ταξιτζής.
 Και ο επαρχιώτης με αγριεμένο ύφος:
 - Άσε τις βλακείες και πήγαινε κανονικά...

Τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα!!!!!
Η είδηση της εβδομάδας (ΕΔΩ) ήταν:
¨Η εταιρεία Terrafugia ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου της TF-X, ενός αυτοκινήτου που έχει τη δυνατότητα να ίπταται και να προσγειώνεται κάθετα….¨.

Εμείς σκεφτήκαμε την εικόνα της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά την κυκλοφορία αυτών των ιπτάμενων οχημάτων και σας την παρουσιάζουμε.

Το καλό είναι ότι θα ξυπνάς για να πας στη δουλειά σου χωρίς άγχος για μποτιλιάρισμα, διότι με ένα ββββζζζζζιιιιιννννν θα είσαι στον προορισμό σου!!
Το κακό, ότι θα ξεκινούμε την εργασία με ένα ελαφρύ jet lag, αλλά έτσι κι αλλιώς λόγω μνημονίου το χουμε σε μόνιμη βάση, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις μας στα τρία τελευταία χρόνια.

Βέβαια η ζωή μας θα αποκτήσει άλλο νόημα. Γνωστές και συνήθεις εκφράσεις θα πρέπει να αλλάξουν, διότι η μεταφορική τους έννοια δεν θα ισχύει πλέον.
Μερικά παραδείγματα εκφράσεων που χρήζουν επανεξέτασης:
1: Tων καμακιών:
 ¨Είσαι για μια χαμηλή πτήση¨
  ¨ανέβασε...
με αγάπη μου¨
2: Οι μάνες όταν τα παιδιά φεύγουν με το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα σταυροκοπιούνται με την γνωστή παράκληση ο Θεός μαζί σου, αλλά το ¨πρόσεχε μην τρέχεις¨ θα αντικατασταθεί με το ¨πρόσεχε μην σε ρουφήξει καμιά μαύρη τρύπα¨ και θα απαγγέλουν το ¨ώρα καλή στην πτήση σου και αέρας στα φτερά σου κι ούτε πουλί πετούμενο να μην βρεθεί μπροστά σου¨!!!
3: των φίλων σου ¨θέλεις κάπου να σε πετάξω ???
4: Ακόμη, ¨αυτός πετάει στα σύννεφα¨ ή ¨πέφτω από τα σύννεφα¨ ή ¨μού ρθε ο ουρανός καπάκι ή σφοντύλι¨, διότι αυτά θα λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση.
5: Σε περιπτώσεις τσακωμών το ¨κατέβα ρε να τα πούμε¨ θα πρέπει να αλλάξει σε ¨προσγειώσου ρε να τα πούμε¨.
Επίσης, πολλά τραγούδια, που περιλαμβάνουν λέξεις όπως: Ουρανός, σύννεφο, πουλί, φεγγάρι, πέταγμα θα χάσουν το συναίσθημά τους. Π.χ το τραγούδι ¨πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι¨ θα χάσει τη μαγεία του, αφού όλα τα ραντεβουδάκια θα κλείνονται πλέον στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!!,

Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων ανακοίνωσαν ήδη ότι θα υπάρχει δυνατότητα για αγορά οχήματος όχι μόνο με τα γνωστά accessories, αλλά με πυραύλους αέρος - αέρος για να ανοίγεις πιο εύκολα δρόμο ειδικά όταν θα μαυρίζει ο ουρανός στις εξόδους και στις επιστροφές από τριήμερα, διακοπές κλπ και με αλεξίπτωτα όταν ακούγεται η γνωστή έκφραση ¨σταμάτα να κατέβω¨ σε περιπτώσεις καυγάδων εντός του οχήματος!!!
Και οι φίλοι ταξιτζήδες θα αλλάξουν φρασεολογία. Π.χ σταματάς ταξί για να πάς από Σύνταγμα σε Ν. Σμύρνη και έχει και άλλο πελάτη, τότε μπορεί να ακούσεις την έκφραση ¨Έμπα αδερφέ, στο δρόμο σου πάμε, μια στάση πρώτα στην Μύκονο και μετά σπίτι σου!!!¨.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν οι πεζοί και οι διαβάτες μην τους έλθει κανένα καρπούζι ή πλαστική καρέκλα από κανένα ιπτάμενο υπερφορτωμένο FLYING DATSUN ή κανένα σκρίνιο από μετακόμιση ή πού ξέρεις… και καμιά πεθερά,!!!
Φυσικά τα Σαββατόβραδα στην παραλιακή το κέφι θα φτάνει κυριολεκτικά στους …εφτά ουρανούς και μάλιστα με τα ηχεία στο high volume και με κάθετες εφορμήσεις!!! Τους πιωμένους θα τους καταλαβαίνεις από τις ακροβατικές επιδείξεις αλά Red Arrows.

Δεν ξεχνάμε όμως την κρίση και τα καύσιμα. Όταν λοιπόν θα είμαστε ταπί και θέλουμε να πετάξουμε επειγόντως, θα λέμε στο βενζινάδικο ¨βάλε 5 ευρώ και …αιωνία η μνήμη¨. Διότι άλλο να σταματάς δεξιά, όταν ξαπλώνει ανάσκελα ο δείκτης του ρεζερβουάρ, να ανάβεις τσιγάρο και να λες στο ταίρι σου σπρώξε μέχρι το επόμενο βενζινάδικο και άλλο να ψάχνεις επειγόντως σύννεφο για να παρκάρεις.

Όπως μαθαίνουμε με το που έσκασε μύτη η είδηση οι αρμόδιοι του δημοσίου φρόντισαν να δοθούν επειγόντως κάποια εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ σε μελέτες και ομάδες εργασίας, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα όπως:
·       Πώς θα οριοθετηθεί ο εναέριος πράσινος δακτύλιος
·       Ποιές θα πρέπει να είναι οι νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Εναέριας Κυκλοφορίας
·       Πώς θα δίδονται τα πτητικά διπλώματα. (Ειδικά τώρα θα χρειάζεται πολύ περισσότερο λάδι!! Από βαρέλι και πάνω, με βάση τις  εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.)
Επιπλέον οι … αετοί του Υπουργείου Οικονομικών σκέφτονται προκαταβολικά την καθιέρωση του φόρου πτήσης για τα μελλοντικά πετάγματα μας!!!!

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.
Όμως, μην βιαστείτε να αρχίσετε τις τροποποιήσεις στο όχημά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...