Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΙΟΛΙΚΑ: Ανακαλούν την ανάκληση και η καταστροφή της Λακωνίας συνεχίζεται!!!

 Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ (αρ.πρωτ 171122/16-10-2013) και με θέμα: ¨Ανάκληση της υπ’ αρ. 199088/10.05.11 Απόφασης µε την οποία ανακλήθηκε η υπ’αρ.  133877/23.12.10  Απόφαση  για  Έγκριση  περιβαλλοντικών  όρων  του  έργου: «Αιολικός Σταθµός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 36 ΜW, στις θέσεις «ΓΚΡΟΠΕΣ - ΡΑΧΗ ΓΚΙΩΝΗ» και «ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ - ΠΟΥΛΟΣ» και  έργα  οδικής  πρόσβασης  και  ηλεκτρικής  διασύνδεσης,  Δήµου  Μονεµβασίας (πρώην Δήµων Ζάρακα και Μολάων), Νοµού Λακωνίας».¨ , ανάβει το ¨πράσινο¨ φως για την εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών σε θυγατρικές εταιρείες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ένα μικρό ιστορικό:
2010: Με υπογραφή Μπιρμπίλη - Μωραΐτη χορηγείται η ΑΕΠΟ
2011: Ανακαλείται η έγκριση επέμβασης με το αιτιολογικό ότι η έκταση έχει κηρυχτεί αναδασωτέα
2011: Ανακαλείται η ΑΕΠΟ
2011: Το Ε’ Τµήµατος του ΣτΕ, ακυρώνει την απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου µε την οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα έκταση
2012: Επαναϋποβάλλεται η αίτηση των ενδιαφερομένων εταιρειών ΑΛΦΑ  ΑΙΟΛΙΚΗ  ΜΟΛΑΩΝ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΑΕΒΕ  και  ΑΙΟΛΙΚΗ  ΜΟΛΑΩΝ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΑΕΒΕ 
2013: Γνωμοδότηση της Δ/νσης Νοµοθετικού Έργου σύµφωνα µε το οποίο «δεν υφίστανται οι λόγοι οι οποίοι αποτέλεσαν την αιτιολογική βάση  της  υπ’  αρ.  οικ.  199088/10.5.11  ανακλητικής  απόφασης  της  υπ’  αρ.133877/23.12.10  ΑΕΠΟ,  δύνασθε  να  προβείτε  σε  ανάκληση  της προαναφερόµενης ανακλητικής απόφασης».

Και....

16/10/2013: Με υπογραφή του υπουργού ΠΕΚΑ αποφασίζεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι οι περιοχές αυτές είναι προστατευόμενες, όπως οι περισσότερες άλλωστε και συγκεκριμένα:
¨Το Αιολικό Πάρκο στη θέση ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ-ΠΟΥΛΟΣ και τμήμα του Αιολικού Πάρκου στη θέση ΓΚΡΟΠΕΣ-ΡΑΧΗ  ΓΚΙΩΝΗ  βρίσκονται  στην  περιοχή  ΟΡΗ  ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ,  ΧΙΟΝΟΒΟΥΝΙ,  ΚΟΡΑΚΙΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ,  ΚΟΥΛΟΧΕΡΑ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ  με  κωδικό  GR  2540001  που περιλαμβάνεται στον κατάλογο NATURA 2000 των τόπων κοινοτικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης  και στην περιοχή ΟΡΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ με κωδικό GR 2540007 που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Σημαντικών Περιοχών για πουλιά (SPA). ¨.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω :
Πρώτα εκχέρσωσαν την περιοχή οι εταιρίες για να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες, μετά οι αρμόδιοι κήρυξαν την περιοχή αναδασωτέα, έβαλαν πρόστιμα, παρενέβη ο εισαγγελέας και άσκησε μάλιστα και ποινικές διώξεις, μετά ήλθε το ΣτΕ και είπε ότι δεν είναι αναδασωτέες οι εκτάσεις  και στο τέλος HUPPY END!!! Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προχωρά κανονικά και με το νόμο!!!

Διαβάστε επίσης και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής, όπως τις είδαμε ΕΔΩ

(Η φωτό από: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/01/blog-post_1074.html )

1 σχόλιο:

Αντκαν είπε...

Δεν έχεις δει τίποτε ακόμη αγαπητέ..

Αυτό περιμέναμε εναγωνίως, να επαναβιώση η παλαιά αδειοδότηση με την πράξη που αναφέρεις, ώστε να μπούν και οι δύο στην ίδια μήνυση (η Μπ. ξύπνια γαρ ανακάλεσε την πράξη που είχε υπογράψει κατόπιν και της δεύτερης προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν)

Ο μισός ποινικός κώδικας και ο Υπουργός συν τους εμπλεκόμενους ..στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ηθική αυτουργία, σύσταση, νοθεύσεις εγγράφων, ψευδείες βεβαιώσεις, παραβάσεις καθήκοντος, μη συμμόρφωση με ΣτΕ κ.λ.π.

Εξάλλου με την ανάκληση της ανάκλησης τίθεται (έως ότου ανακληθεί η ανάκληση της ανάκλησης) η πράξη της Μπιρμπίλη για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ...
Ε ρε γλέντια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...