Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τα επικίνδυνα απόβλητα από την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, τραυματίζουν εργαζόμενους στη Γερμανία !!!

Όπως είναι γνωστό μετά την διαδικασία της υδρόλυσης στη Μεσόγειο των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο Cape Ray τα επικίνδυνα απόβλητα που προέκυψαν μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις τεσσάρων χωρών, Γερμανία, Φινλανδία,  Ηνωμένο Βασίλειο και  Ηνωμένες Πολιτείες για περαιτέρω επεξεργασία και εξουδετέρωση.

Μια παρτίδα από αυτά 400 tn, κυρίως απόβλητα από την υδρόλυση των χημικών για την παραγωγή αερίων μουστάρδας, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και την εξουδετέρωση (καύση) ανέλαβε η κρατική υπηρεσία GEKA που είναι εγκατεστημένη στο Munster της Κάτω Σαξονίας.

Όπως αποκάλυψε ο ...
υπεύθυνος της εταιρείας GEKA τρεις εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης αυτών των αποβλήτων αερίων μουστάρδας. Πίεσαν ένα δοχείο θεωρώντας ότι είναι άδειο αλλά απελευθερώθηκαν ατμοί και προκάλεσαν τον τραυματισμό των εργαζόμενων.
Αυτό αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα και ασταθή είναι τα απόβλητα αυτά, που μπορεί να σκοτώσουν ακόμη και μετά την εξουδετέρωσή τους.

Στις 20/10/2014 ο OPCW έδωσε στη δημοσιότητα τις τελικές ποσότητες των χημικών της Συρίας, που οδηγήθηκαν προς εξουδετέρωση.


Total Amount
Amount Destroyed
Destroyed (%)
Total Category 1*
1,047 MT
1,047 MT
100%
Total Category 2**
261 MT
232 MT
88.8%
Total Chemicals (Cat. 1 and 2)
1,308.0 MT
1,279 MT
97.8%

Επίσης, σήμερα 1/12/2014 και μέχρι στις 5/12/2014 διοργανώνεται στη Χάγη διάσκεψη των συμβαλλόμενων μερών για την καταστροφή των χημικών όπλων (Chemical Weapons Convention Coalition - CWCC). Θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως ανοικτό φόρουμ, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Συρία, Λιβύη και τη Μέση Ανατολή " και μια συνεδρίαση με θέμα« Ενημέρωση για τα Χημικά Όπλα Αποστρατικοποίηση¨.

Σημειώνεται επίσης ότι στις 10 έως 12 Νοεμ 2014 o συνασπισμός CWCC οργάνωσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Τελ Αβίβ  για να συζητήσουν τις ισραηλινές επιλογές για την επικύρωση της συμφωνίας απαγόρευσης των χημικών όπλων. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...