Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος Δήμας, ο ¨πράσινος¨ υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας !!!

Στα χρόνια της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης δεν υπήρχε συνέδριο του Γ. Παπανδρέου και της κας Μπιρμπίλη και των άλλων ¨πράσινων¨ καθοδηγητών, που να μην συμμετείχε και ο κος Σταύρος Δήμας είτε ως επίτροπος της Ε.Ε, είτε ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ ή ως υπουργός εξωτερικών, αλλά και από τις άλλες θέσεις που κατείχε.
Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο με θέσεις και απόψεις του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας για την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη, θα δείτε ότι είναι ταυτόσημες με αυτές που ακούγαμε από τον Γ.Α.Π. και την κα Μπιρμπίλη.

Ας δούμε ...
μερικές:

Όταν η κα Μπιρμπίλη εξήγγειλε προγράμματα για πράσινες οροφές, πράσινα στρατόπεδα, πράσινες γειτονιές, πράσινα μουσεία , πράσινα κτίρια, κλπ, Ο κος Δήμας δήλωνε ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ:
«Δεν μπορώ να διαφωνήσω με την κα Μπιρμπίλη, στο θέμα αυτό υπάρχει συναίνεση»
Επίσης
«Χρειάζεται στροφή στην πράσινη οικονομία» είπε ο πρώην επίτροπος, η οποία θα οδηγήσει σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του κόστους, μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα, αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας, ανάπτυξη της καινοτομίας.

Φυσικά και διαψεύστηκε εάν κρίνουμε και με βάση τα αποτελέσματα των ενεργειακών πολιτικών της ¨πράσινης¨ διακυβέρνησης.

Την ανάγκη να ενταθεί η πολιτική στήριξη για πιο αποτελεσματικές δράσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προαγωγή πράσινων οικονομιών, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να προκύψει μια παγκόσμια λύση για τη διάσωση του πλανήτη μας υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, μιλώντας στο συνέδριο «Tackling climate change: Making Green Growth a Reality» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Ο κ. Δήμας στην ομιλία του με θέμα «Προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προοπτικές της αγοράς» έκανε λόγο για ανάγκη υλοποίησης νέων καινοτόμων ιδεών που θα βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομίας μας με πιο «πράσινο» τρόπο και τόνισε πως η αγορά στον τομέα των ΑΠΕ αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά τα αμέσως προσεχή χρόνια, καθώς εθνικός στόχος είναι να πολλαπλασιασθεί η παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, από τα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2020.
Ειδικότερα, σημείωσε ο κ. Δήμας, πως για την υλοποίησή αυτού του σχεδίου υπολογίζεται να επενδυθούν 20 δις Ευρώ και να δημιουργηθούν 210.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόγραμμα “Ήλιος”
Κάνοντας ειδική μνεία στο Πρόγραμμα “Ήλιος” ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε μια συνολική έκταση 200.000 στρεμμάτων ανά την Ελλάδα, με αναμενόμενα έσοδα 80 δις ευρώ, από τα οποία 20-25 δις θα μπορούσαν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Σημείωσε τέλος πως “η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως περιφέρειες, παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες για κοινές αναπτυξιακές στρατηγικές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ένας από τους πρώτους στόχους της πολιτικής μας πρέπει να είναι η διερεύνηση και εκμετάλλευση όλων των δυνατών συνεργειών με τις γειτονικές μας χώρες στον τομέα της κλιματικής αλλαγής”.

Φίλοι και Φίλες
Οι θέσεις εργασίας έγιναν θέσεις ανεργίας, παρά τις επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις στους ¨πράσινους¨… επενδυτές και το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" δεν το θυμούνται ούτε αυτοί που το σχεδίασαν και το προώθησαν !!!

Αν νομίζετε ότι η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη μας τελείωσε, κάνετε μεγάλο λάθος !!!


NO WAY OUT !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...