Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΙΤΑ


Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σκεφτήκαμε να συνδράμουμε με προτάσεις, για να ¨πηδήξουμε¨ το χειμώνα (γνωστό άσμα του Νιόνιου), που μας βρήκε καλοκαιριάτικα.
Φίλοι κι αδέρφια, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, οι τέσσερεις εποχές του έτους έγιναν μια! Χειμώνας! Ούτε ο Chuck Norris  δεν το είχε καταφέρει. Πιστεύω να ξέρετε ποιος είναι ο Chuck Norris.
Είναι αυτός που όταν ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές χαραγμένες σε πέτρινες πλάκες, ο Chuck Norris  τις είχε ήδη σε flashάκι.
Είναι αυτός που ξέρει «ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου ποιος».
Είναι αυτός που μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια να κλαίνε.
Είναι αυτός που φέρνει εξάρες με ένα ζάρι. κλπ

Τι κλιματική αλλαγή –φαινόμενο θερμοκηπίου – αύξηση της θερμοκρασίας και κουροφέξαλα! Κρυώνω, τουρτουρίζω!! Φέρτε μου CO2 να αναπνεύσω!
Όχι.. όχι, ..το ξέχασα! και αυτό τώρα φορολογείται!!  Η γκαζόζα και η σαμπάνια, αν δεν το καταλάβατε, έχουν τον ίδιο φόρο!. 
Μήπως σας έχει περάσει από το μυαλό, ότι παίζουν με τα νεύρα μας, μπας και πάθουμε νευρική ανορεξία????. Λογικό σενάριο μου ακούγεται!!

Λοιπόν, για να μην σας πέσει βαριά η δίαιτα που ακολουθεί, σχεδιάσαμε μια περίοδο προσαρμογής.
PLAN A:
Κίνηση πρώτη, μετατρέπουμε τα πιρούνια όπως στη φωτό, έτσι έχετε αμέσως 50% μείωση του προϋπολογισμού για διατροφή. Σε επόμενο βήμα, αν δεν τα βγάζουμε πέρα, λυγίζουμε άλλο ένα δόντι και στο τέλος το κρύβουμε, σε μέρος χωρίς υγρασία, για να μην σκουριάσει.

Τώρα τα δύσκολα!
PLAN B:
Ξεσκονίσαμε, τα βιβλία του Μαμαλάκη, της Βέφας, της Μπαρμπαρήγου αλλά τα αναγραφόμενα αφορούν σε άλλες εποχές, πριν πολλά πολλά χρόνια, ….  2-3 και βάλε. Προς το παρόν το πιο φθηνό, μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί και αυτό, είναι το νερό.
Πάνω σε αυτό καταρτίσαμε το παρακάτω gourmet μενού.

Τρύπα στο νερό
Γεμίζουμε με νερό το δάκτυλο από ένα πλαστικό γάντι κατά προτίμηση αυτό του δείκτη ή … κάτι παρόμοιο, βάζουμε και ένα ξυλάκι από σουβλάκια που τρώγαμε παλιά (πιστεύω να τα έχετε κρατήσει για ενθύμιο) και το χώνουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη. Είναι το ¨νεροσούβλακο¨. Σερβίρετε χωρίς ¨απ’ όλα¨ αλλά και  χωρίς πίτα.
Νερό και αλάτι
Για όσους δεν υποφέρουν από
πίεση. Τρώγεται μια φορά την εβδομάδα μόνο το καλοκαίρι αντί για τα θαλασσινά και αφού μετά το μπάνιο μαζέψουν το αλάτι που έχει μείνει στο σώμα, τρίβοντας  προσεκτικά από τον λαιμό μέχρι την κοιλιά και όχι παρακάτω. Μπορούμε και να μασάμε εάν θέλουμε για να κρατάμε τα δόντια μας σε καλή κατάσταση για  όταν έλθει η ώρα.
Το αίμα νερό δε γίνεται
Παραδοσιακή συνταγή, για να θυμόμαστε πότε - πότε και τα παλιά . Γεμίζουμε ένα ποτήρι και τρέχουμε γύρω γύρω από ταβέρνες, εάν υπάρχουν ακόμη ανοικτές στη γειτονιά μας, κατά προτίμηση με κοψίδια, αναδεύοντας ταυτόχρονα το περιεχόμενο και παίρνοντας βαθιές ανάσες. Στο τέλος, εάν δεν το χύσετε, πίνετε γουλιά γουλιά θα σας φανεί σαν υγρό παϊδάκι Μπορείτε να πείτε και «εις υγεία» . Δεν συνιστάται για συνταξιούχους αλλά αν το προσπαθήσουν και τη βγάλουν καθαρή δεν χρειάζονται ΄το τεστ κόπωσης¨ και μπορούνε να αναφωνήσουν στο τέλος  ¨..καλά φάγαμε καλά ήπιαμε νάχαμε…….¨
Πιες νερό, να ’χεις κεφάλι καθαρό
Κατά τη διάρκεια του μπάνιου κάθε Παρασκευή με το πράσινο χειροποίητο σαπούνι, βγάζουμε τη γλώσσα έξω και συλλέγουμε τα απόνερα.
Σερβίρετε σε έκτακτες περιπτώσεις και σαν καταπραϋντικό.
Έτσι επιτυγχάνεται και εξωτερική και εσωτερική κάθαρση.
Στεγνό νερό
Βάζουμε χρωματισμένα παγάκια πάνω σε μια σχάρα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, την οποία έχουμε γεμίσει με κάρβουνα.
Φαγητό σχάρας, χωρίς λιπαρά και με ένα φίλο μαϊντανού στο σερβίρισμα.
Αν δεν έχετε μαϊντανό μπορείτε να πάρετε ένα από τα τηλεπαράθυρα της TV, κατά προτίμηση μεταξύ 8-9 μμ. Δεν συνιστάται το είδος του δημοσιομαϊντανού διότι χωνεύεται δύσκολα και μπορεί να προκαλέσει τάση προς εμετό.  
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν κάνουμε παρατήρηση στη γυναίκα, ότι είναι σκληρό αυτό που της έδωσε ο ¨χασάπης¨, διότι μπορεί να τα ¨πάρει¨ και να αρχίσει να τα εκσφενδονίζει.
Προς νερού σου
¨Τρώγεται¨ όπως το σφηνάκι αφού πρώτα πιάσετε με το ένα χέρι τη μύτη σας. Και φωνάξετε άσπρο πάτο. Μπορεί και σαν χωνευτικό στο τέλος. Κατά προτίμηση συλλέγουμε τα πρωινά, έχουν περισσότερες θερμίδες.
Έτσι βοηθάτε και στην επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.
Σαν δυο σταγόνες νερό
Διαιτητικό και νηστίσιμο σάντουιτς στη μέση αέρας, κατά προτίμηση κοπανιστός. Προσοχή προκαλεί φουσκώματα. Μέχρι και για αιολικό πάρκο μπορεί να αξιοποιηθεί ή σε κουζίνα αερίου
Δε δίνει του αγγέλου του νερό
Για δημόσιους υπαλλήλους. Βρέχουν τα έγγραφα, που προσφάτως έχουν πρωτοκοληθεί αλλά δεν έχουν διεκπεραιωθεί και τα τρώνε με μικρές μπουκίτσες. Προσοχή για τους λαίμαργους!! Μην βρέξετε και φάτε και τα μπλεγμένα τραπεζογραμμάτια!
Το νερό είναι ζωή.
Για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και ειδικά για αρρώστους, ανεξάρτητα του είδους της ασθένειας. Βγάζουμε το ποτήρι στο μπαλκόνι ή στο δρόμο και αναδεύουμε τις ημέρες με νέφος. Αμέσως και χωρίς καμιά επιβάρυνση, έχετε και οζονοθεραπεία. Κάνει καλό στους κάλλους (όπου και αν ευρίσκονται), στην ουλίτιδα, στον προστάτη και στην τριχόπτωση. Μέχρι και έγκυος μπορείτε να μείνετε, ανεξαρτήτου φύλλου, αν η εξωσωματική του μνημονίου δεν έχει αποδώσει..
Λεκέ που βγάζει το νερό να μην τον συλλογάσαι
Διαβάζετε ανάποδα δηλ: ¨νερό που βγάζει ο λεκές μην το συλλογάσαι¨
Μην πλένετε τα ρούχα που είναι λεκιασμένα με λάδι, σάλτσα, κλπ, θα σας χρειασθούν. Παραμονές Εθνικών Εορτών και Επετείων πλένουμε τους λεκέδες προσεκτικά και κρατάμε το ¨απόπλυμα¨. Ανήμερα, το ζεσταίνουμε ελαφριά και το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, σαν σούπα. Όσοι έχουν πολλούς λεκέδες από το παρελθόν, μπορούν να το σερβίρουν και σαν πρώτο πιάτο, σε συνδυασμό με τις άλλες προτάσεις μας.

Το ξέρω ότι σας πιάνει το παράπονο, γιατί σας έρχεται στο μυαλό και το άλλο γνωμικό «αλλού χτυπάει το νερό κι αλλού αλέθει ο μύλος», αλλά μην το βάζετε κάτω. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται .

VENCE (REMOS)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...