Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απάντηση υφ.Υγείας για μολυσμένα από το βακτήριο e-coli τρόφιμα



"Οι υπηρεσίες θα εφαρμόσουν το νόμο σε σχέση με τις παρτίδες που επισημάνθηκαν", τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, διαβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα, σχετικά με τα προσβεβλημένα-μολυσμένα από το βακτήριο e-coli προϊόντα, που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη, ο κ. Μπόλαρης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα που να συνδέεται με το συγκεκριμένο βακτήριο στις περιοχές όπου διακινήθηκαν τα προϊόντα.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε την άμεση καταστροφή των παρτίδων που είναι αυτή τη στιγμή δεσμευμένες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας LIDL, στη Θεσσαλονίκη, την επιβολή τσουχτερών προστίμων, αλλά και την αποστολή επιθεωρητών εργασίας στις εγκαταστάσεις, προκειμένου διαπιστωθεί το εργασιακό καθεστώς που εφαρμόζει η εταιρεία. Προέτρεψε, μάλιστα, τους πολίτες να εφαρμόσουν έναν "καταναλωτικό πατριωτισμό", αγοράζοντας ελληνικής παραγωγής προϊόντα, έστω κι αν είναι ακριβότερα, προκειμένου η προστιθέμενη αξία να μένει στον Έλληνα παραγωγό και να διαφυλάσσονται θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μπόλαρης επικαλέστηκε, επίσης, κείμενο του ΕΦΕΤ, το οποίο αναφέρεται στα προϊόντα που επισημάνθηκαν στην Ελλάδα, και σημειώνει ότι το συγκεκριμένο στέλεχος e-coli 0157 είναι διαφορετικό από το στέλεχος e-coli 0104, που ευθύνεται για τα κρούσματα στη Γαλλία και τη Γερμανία. "Αυτή είναι η διαφορά", είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...