Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – HELIOS – ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ: Πάνε πακέτο!!!!


Όπως μας πληροφορεί το ΥΠΕΚΑ με σχετικό δελτίο τύπου:
¨Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το προσχέδιο του νομοσχεδίου «Σχέδιο ανάπτυξης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού – Εθνικό πρόγραμμα αξιοποίησης ηλιακού ενεργειακού δυναμικού “Ήλιος” – Ενσωμάτωση οδηγιών 2009/28/ΕΚ και 2009/30/ΕΚ για τα βιοκαύσιμα».
Το προσχέδιο του νομοσχεδίου περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες που αποτελούν και υποχρεώσεις του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου Συνεννόησης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών της χώρας μας με τους εταίρους μας:
·         Πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού: δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις χρήσεων γης και συνολικής αξιοποίησης ως βασικό πλαίσιο για τις προσφορές που αναμένονται μέχρι 30 Μαρτίου από υποψήφιους επενδυτές με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει δημοσιοποιηθεί στις 8-12-2011, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
·         Θέσπιση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» για την αξιοποίηση του ηλιακού ενεργειακού δυναμικού, την εξαγωγή ενέργειας μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων και τη συνεισφορά στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Σύσταση της εταιρείας «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.» με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, ως φορέα προώθησης και υλοποίησης του προγράμματος.
·         Ολοκλήρωσητης μεταφοράς της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ και της Οδηγίας 2009/30/ΕΚ για τα βιοκαύσιμα, που υπόκεινται σε κοινοτική προθεσμία που λήγει επίσης εντός του πρώτου τριμήνου 2012.
Το προσχέδιο του νομοσχεδίου θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα αναρτηθεί για ηλεκτρονική διαβούλευση, ώστε να κατατεθούν σχόλια και προτάσεις των πολιτών, πριν την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή.¨.
Το σχέδιο νόμου και το εισηγητικό σημείωμα ΕΔΩ.

Ο σχολιασμός................
μας, λόγω και της έκτασης του νομοσχεδίου (72 σελίδες), σε επόμενη ανάρτηση και αφού πρώτα το μελετήσουμε προσεκτικά.
Μια πρώτη παρατήρηση:
Πώς συνδέονται αυτά τα τρία θέματα ώστε να αποτελέσουν ρυθμίσεις ενός ενιαίου νομοσχεδίου?
Η απάντηση μάλλον είναι ότι βιάζονται γιατί φοβούνται ότι δεν θα ¨προκάμουν¨ να ολοκληρώσουν το έργο της … ¨πράσινης¨ ανάπτυξης.

2 σχόλια:

nikos είπε...

αναρωτιέμαι ποιο εργαλείο στην διαμόρφωση τον τιμών έχει η ελληνική κυβέρνηση αίσχος !!

katalytikos είπε...

ΘΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥς ΒΟΛΕΥΕΙ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...