Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ…..

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ

       Πολλές φορές αναρωτιόμαστε εάν όλη αυτή η προσπάθεια για αφύπνιση και ευαισθητοποίηση γύρω από φλέγοντα ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της προστασίας του, είναι μόνο φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα ότι κάποιος θα μάθει κάτι που δεν ήξερε, ερωτήματα θα βρουν μιαν απάντηση, εραστές της γης θα μοιραστούν το πάθος τους με ομοίους τους!
       Μια τέτοια ανάρτηση, που αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες μας, ήταν για τον ποταμό της Ηπείρου, τον Καλαμά και έφερε τον τίτλο ¨ΚΑΛΑΜΑΣ: τα όμορφα ποτάμια, όμορφα καταστρέφονται¨. Αναζητώντας τα ίχνη των εξελίξεων μέσα και από την δραστηριοποίηση ομάδων για την προστασία του ποταμού, είχαμε μια αναπάντεχη συνάντηση με μια ταινία μικρού μήκους, που αποτελεί  τη συμμετοχή της Στ΄τάξηςτου 5ου Δ.Σ.Χολαργού στον μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για το περιβάλλον, που διοργανώνεται από την Δ/νση ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΤ.
Τίτλος της ταινίας «Τα όμορφα ποτάμια … όμορφα καταστρέφονται».
       Ίσως τελικά να υπάρχει ελπίδα και αυτή μεγαλώνει όταν τα παιδιά παίρνουν τον λόγο και δείχνουν το ενδιαφέρον τους, την ευαισθησία τους και την πρόθεσή τους να διασώσουν και να διαφυλάξουν ότι μας ανήκει … τους ανήκει !!!!
      Αυτή η εξέλιξη και η ικανοποίηση που μας χάρισε, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Οι κόποι 15 μηνών, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν πήγαν χαμένοι. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
  
Μια πολύ καλή δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!

Δείτε την ταινία



3 σχόλια:

panamitsis είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, η περιβαλλοντική εκπαίδευση κι όλες οι αντίστοιχες προσεγγίσεις έχουν τελικά να προσφέρουν κάτι, να συν+κινήσουν τους ποίτες, αλλά και να διαμορφώσουν μια διαφορετική νοοτροπία στις επόμενες γενιές, δικιά τους κληρονομιά θα είναι το περιβάλλον στο μέλλον...

katalytikos είπε...

ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...