Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι πράσινοι πολιτικοί και οι νάρκες

QUIZ: Ποιος πολιτικός το 2003 έκανε την παρακάτω δήλωση:
‘’ Είχαμε πει και στο παρελθόν ότι μια από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το έργο αποναρκοθέτησης στην περιοχή Ναμπατίγιε του Ν. Λιβάνου. Υπεύθυνη για την πορεία και την πρόοδο του έργου αυτού είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ¨Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης¨ …: .
 
Σίγουρα θα γνωρίζετε την είδηση για την απάτη-μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», η οποία κατάφερε να πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες περίπου 9 εκατομμύρια!!! 

Η απάντηση στο quiz....
είναι:

Α. Λοβέρδος Υφυπουργός Εξωτερικών - 6.10.2003


(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την περίοδο 2000-2004, Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γ. Παπανδρέου)


Επίσης σε έγγραφο του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη το 2012, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτών, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι “συνεργάζεται με τον ΟΗΕ”, αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναγράφεται:

«Η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Κανέλλης και Γενικός Γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Μακρυνιώτης».


 Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει  ότι, «από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ” και ακόμη ότι “η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου».

ΜΠΡΑΒΟ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Επισήμανση: Ο πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος ήταν και δημοσιογράφος της ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ!

Ερώτημα δικό μας:
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) δεν έχουν ευθύνη???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...