Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Καμόρα φέρνει τοξικά απόβλητα στα Βαλκάνια

και στην Ελλάδα ποιος τα … φέρνει????

Χθες, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας …ενημέρωσε ότι ¨Η Καμόρα φέρνει τοξικά απόβλητα στα Βαλκάνια¨

Τι λέτε ρε αδέρφια!!!!!
Δεν έχετε πάρει είδηση την ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΜΟΡΑ???
Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον ΑΣΩΠΟ, το ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ, τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, την ¨ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ¨, την ¨ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ¨, κλπ???
Τα ΠΡΑΣΙΝΑ GREEK ΛΑΜΟΓΙΑ έχουν ονοματεπώνυμο!!
Μήπως δεν τα γνωρίζετε??? Δεν το πιστεύουμε γιατί έχουν παρελάσει, ομαδικά και συντεταγμένα, από όλα τα ΟΙΚΟ ΜΜΕ και ειδικά για την υπόθεση του ΑΣΩΠΟΥ!!!

Διαβάστε το άρθρο, αφού πρώτα σας πούμε ότι σε πολλές αναρτήσεις μας ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ το έχουμε παρουσιάσει τονίζοντας τις... ομοιότητες της Ιταλικής και της Ελληνικής ΚΑΜΟΡΑ στο θέμα της …
διαχείρισης τοξικών αποβλήτων !!!

¨  Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, το ιταλικό κράτος άρχισε να ερευνά τους αγρούς στα περίχωρα της Νεάπολης, αναζητώντας εκατομμύρια τόνους θαμμένων αποβλήτων, ενώ η Καμόρα φέρεται να έχει μεταφέρει την επικερδή επιχείρηση απόρριψης τοξικών αποβλήτων «στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη».

Το ιταλικό κράτος έκανε την εμφάνισή του στο προπύργιο της Καμόρα με τη μορφή μπουλντόζας. Κοντά στο «τρίγωνο του θανάτου», βορείως της Νάπολης, εκσκαφικά μηχανήματα αναζητούσαν τοξικά απόβλητα σε χωράφι το οποίο υπέδειξαν δύο φυλακισμένοι μαφιόζοι που συνεργάζονται με τις αρχές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, 10 εκατομμύρια τόνοι τοξικών αποβλήτων έχουν ταφεί παρανόμως στην περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποφέροντας στη μαφία κέρδη δισεκατομμυρίων, καθώς οι τοξικές ουσίες ρυπαίνουν τα εδάφη και τα υπόγεια ύδατα.

«Το περιβάλλον εδώ έχει δηλητηριαστεί» λέει ο δρ Αλφρέδο Μάτσα, ο καρδιολόγος που κατέγραψε την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων καρκίνου σε έρευνα του ιατρικού περιοδικού Τhe Lancet το 2004. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή ξεπερνούν κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο. «Είναι αδύνατο να καθαριστεί. Η περιοχή είναι τεράστια. Ζούμε πάνω σε μία βόμβα».
Πρόκειται για το αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών ανάμεσα σε βιομηχανίες που δεν θέλουν να πληρώσουν το κόστος της νόμιμης διαχείρισης των αποβλήτων και στην Καμόρα, μία από τις τρεις μεγάλες μαφιόζικες οργανώσεις της Ιταλίας

Τον Νοέμβριο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νάπολη εναντίον των τοξικών αποβλήτων, μετά από μια σειρά αποκαλύψεων για την έκταση του προβλήματος. Κάποιες από τις αποκαλύψεις προέρχονται από την κατάθεση του πρώην ταμία της συμμορίας των Καζαλέζι, Κάρμινε Σκιαβόνε. Ο Σκιαβόνε περιέγραψε νυχτερινές επιχειρήσεις, στις οποίες μαφιόζοι με αστυνομικές στολές επέβλεπαν την ταφή τοξικών απορριμμάτων που προέρχονταν ακόμη και από τη Γερμανία.

«Μιλάμε για εκατομμύρια τόνους» είχε προειδοποιήσει ο Σκιαβόνε στην κατάθεσή του, που δόθηκε πριν από 17 χρόνια και αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα. Εν συνεχεία, το περιοδικό L’Espresso, σε άρθρο με τίτλο «Να πιω τη Νάπολη κι ας πεθάνω» αποκάλυψε έρευνα που έκανε το 2008 το αμερικανικό ναυτικό, το οποίο έχει βάση στη Νάπολη. Η μελέτη διαπίστωσε υψηλά επίπεδα ρύπανσης στο νερό, περιέγραψε τους κινδύνους σε κάποιες περιοχές ως «απαράδεκτα υψηλούς» και συνέστησε σε όλους τους Αμερικανούς που σταθμεύουν στην περιοχή να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμη και για το πλύσιμο των δοντιών.

Τον περασμένο μήνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αύξησε με διάταγμα τις ποινές φυλάκισης για την παράνομη απόρριψη ή αποτέφρωση σκουπιδιών. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα περιπολεί στην περιοχή της Νάπολης για να αποτρέψει την παράνομη απόρριψη. «Είναι μια απάντηση στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» είπε ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας περιβάλλοντος, στρατηγός Σέρτζιο Κόστα. «Οι πολιτικοί πρέπει να απαντήσουν γιατί ο κόσμος έχει κατέβει στους δρόμους».

Ο Κόστα υποστηρίζει ότι η Καμόρα σταμάτησε πριν από λίγα χρόνια να θάβει τα τοξικά απόβλητα στην περιοχή και ότι τώρα τα στέλνει στην ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Υποστηρίζει επίσης ότι οι παράνομες χωματερές των τοξικών αποβλήτων καλύπτουν σχετικά μικρή επιφάνεια, αλλά το πρόβλημα διογκώνεται επειδή είναι διεσπαρμένες σε μεγάλη έκταση. Ο Κόστα θυμάται ότι στις απαρχές της κρίσης των αποβλήτων, είχε ακούσει μια υποκλαπείσα συζήτηση ανάμεσα σε δύο μαφιόζους. «Ρυπαίνουμε το σπίτι μας και τη γη μας» είπε ο ένας. «Τι θα πίνουμε;». «Ηλίθιε» απάντησε ο άλλος, που ήταν πιο υψηλόβαθμος. «Θα πίνουμε εμφιαλωμένο».¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...