Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Φτώχεια και στα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Με απόφασή του ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κος Τσιρώνης ενέκρινε την υλοτόμηση 124.976  δενδρυλλίων και κλάδων, για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο αντίστοιχος αριθμός τα πριν των μνημονίων χρόνια, ήταν μεγαλύτερος από 200.000 δενδρύλλια !!! Το 2014 έφθασε στις 151.728 και φέτος …..κλάψε με μάνα κλάψε με.

Βέβαια τι το θέλουμε το δέντρο???
Είμαστε ήδη στολισμένοι !!!
Τα ¨λαμπάκια¨ μας είναι αναμμένα 6 χρόνια περίπου με μικρές παραλλαγές ως προς το χρώμα. Στην αρχή πράσινα, αργότερα γαλαζοπράσινα και τώρα σε απόχρωση του ροζ.

Πάντως όσοι αποφασίσετε να ....
αγοράσετε υλοτομημένο δενδρύλλιο για στόλισμα θα πρέπει να γνωρίζετε:

Α) Όλα γενικώς τα δενδρύλλια, θα προσημαίνονται και θα εξελέγχονται στους τόπους υλοτομίας τους. Σε κάθε δενδρύλλιο, θα προσδένεται ειδική μολυβδοσφραγίδα πλησίον της κορυφής του και κατά το δυνατόν
στα μεσογονάτια διαστήματα μεταξύ 2ου έως και 4ου σπονδύλου από τον επικόρυφο βλαστό. Στη συνέχεια, τα δενδρύλλια θα σφραγίζονται με τη δασική σφύρα στην επιφάνεια τομής.

Β) Η μεταφορά των εξελεγχθέντων και σφραγισθέντων δενδρυλλίων και κλώνων από τους καθορισθέντες τόπους συγκέντρωσης αρχίζει την 25η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...