Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Φοβάμαι την πολιτική για το κλίμα περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Θα στοιχημάτιζες ποτέ το μισθό σου στην πρόβλεψη του καιρού για την επόμενη εβδομάδα; Αν όχι, τότε γιατί κάποιες χώρες στοιχηματίζουν τρισεκατομμύρια $ στις προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη, που είναι ακόμα πιο αστήρικτες αφού βασίζονται σε προγνωστικά μοντέλα για τα επόμενα 50-100 χρόνια;


190 Έθνη !
140 Αρχηγοί Κρατών !
3000 Δημοσιογράφοι !!
Συνολικά 40.000 άνθρωποι (αντιπροσωπείες, ΜΚΟ, κλπ), εκ των οποίων 20.000 διαπιστευμένοι στο χώρο του συνεδρίου, διασκέπτονται στο Παρίσι με στόχο μια νέα δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι συνομιλίες είναι επισήμως γνωστές ως COP21.
Θυμίζουμε ότι οι παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει από την Σύνοδο Κορυφής του Ρίο το 1992, όταν ιδρύθηκε η σύμβαση πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC). Οι ετήσιες συναντήσεις κορυφής - COP ή «Διασκέψεις των μερών της UNFCCC», διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 1995, οπότε στο Παρίσι φθάσαμε αισίως στην COP21.

Η χώρα μας συμμετέχει στις διασκέψεις αυτές καταβάλλοντας 95.704 ευρώ ετησίως !!!

Φίλες, φίλοι
Κανείς δεν αρνείται την «αλλαγή του κλίματος» !!!
Το κλίμα στη γη για εκατομμύρια χρόνια, είναι ένα μεταβαλλόμενο φαινόμενο! Το κλίμα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει !!!
Δεν υπάρχει ...
η έννοια του ¨σταθερού κλίματος¨!!!

Τα αίτια της αλλαγής είναι πολλά ,όπως η ηλιακή δραστηριότητα, η  τροχιά της γης, οι μετεωρίτες, η έκρηξη ηφαιστείων, τα απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα, κλπ.
Η σύγχρονη όμως ¨επιστήμη¨ του κλίματος κυριαρχείται από την υπόθεση ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 είναι η κύρια κινητήρια δύναμη αλλαγής.
Δεν πείθει όμως ο ισχυρισμός ότι το 0,03% – 0,04% των αερίων της ατμόσφαιρας μας οδηγεί στην καταστροφή και μάλιστα συνεκτιμώντας ότι  από αυτό το ποσοστό το 90% οφείλεται σε φυσικά αίτια και μόνο 10% σε ανθρωπογενή.

Όλη αυτή η καταστροφολογία οδήγησε σε ¨μέτρα¨ - θέσπιση κανόνων, που είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση του ενεργειακού κόστους, την οικονομική ύφεση και τον περιορισμό ελευθεριών.
Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί σε προπαγάνδα, μελέτες και προγράμματα, που υποστηρίζουν τα καταστροφολογικά σενάρια και τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την ανατροπή της ενεργειακής οικονομίας με στροφή στις ΑΠΕ και μάλιστα μόνο στην αιολική και την ηλιακή εξαιρώντας για παράδειγμα τα μεγάλα  υδροηλεκτρικά,  τα οποία είναι και η μόνη αξιόπιστη ανανεώσιμη μορφή ενέργειας.

Τελικά οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις πληρώνουν το τεράστιο κόστος της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, που προκύπτει από τη διόγκωση του κόστους της ενέργειας, ενώ παράλληλα εκατομμύρια θέσεων εργασίας, σε χώρες που δεν εξάγουν τεχνολογίες ΑΠΕ, έχουν χαθεί.
Στο χορό συμμετέχουν funds, κρατικές υπηρεσίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητές, ακτιβιστές, οργανώσεις, ΜΚΟ και φυσικά τα ΜΜΕ.!!!

Στις μέρες μας η κλιματολογία μετατράπηκε σε θρησκεία και παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με αυτή της σαϊεντολογίας !!! Και οι δυο χρησιμοποιούν την προσφιλή μέθοδο της χειραγώγησης και του εκφοβισμού !

Πρέπει λοιπόν να τελειώσουν οι υπερβολές, η κινδυνολογία, η καταστροφολογία και ο παραλογισμός!!!
Μόνο έτσι η αληθινή επιστήμη θα υπηρετήσει ξανά τη δικαιοσύνη και την αρετή κατά τον Πλάτωνα.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε  η διάσκεψη αυτή, ανεξάρτητα από την κλιματική τρομολαγνία, να αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για συνομιλίες και συμφωνίες που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ισότητας και δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...