Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κλιματική αλλαγή: Η ¨αριστερή¨ κυβέρνηση υιοθετεί τα ¨τρομοκρατικά¨ σενάρια του Γ.Α.Π. !!!




Η επιστήμη αυτοκτονεί όποτε υιοθετεί ένα δόγμα.






Μέχρι το 2100, εάν γλυτώσουμε από τα μνημόνια 1,2,3,4,5,κλπ, μας περιμένει φρικτό τέλος από τρωκτικά, κουνούπια, μύγες, τσιμπούρια και κοριούς, λόγω κλιματικής αλλαγής !!!

Δεν είναι αστείο !!!
Αυτό ισχυρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε κείμενο με τίτλο ¨Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ)¨, το οποίο έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση έως την Τρίτη 08.12.2015 και ώρα 12:00 π.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε, συγγραφείς του πονήματος είναι η γνωστή ομάδα των Ελλήνων Κλιματολόγων, οι οποίοι συνέγραψαν και την Μελέτη Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2011 και παράλληλα, οι περισσότεροι, συμμετείχαν σε όλα τα συνέδρια που οργάνωνε η γνωστή i4sence την …ένδοξη εποχή της κυβέρνησης ΓΑΠ 2010 – 2012!!!

Ξεκίνησα να διαβάζω το ¨κείμενο¨  και στα πρώτα κεφάλαια άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας με ...
έντονο το αίσθημα πανικού και φόβου.

Τέτοιο καταστροφικό σενάριο επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής ούτε στα κείμενα της διακυβερνητικής για το κλίμα (IPPC) δεν είχα διαβάσει !!!!
Ηρέμησα όταν συνειδητοποίησα ότι τα κείμενα ήταν copy paste της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή τοy 2011, με το σκεπτικό ότι αφού σε καμιά από τις προβλέψεις τους (οικονομία, κρίση, μνημόνια, καταστροφές, κλπ) δεν έπεσαν μέσα, δεν πρέπει και τώρα να ανησυχώ .

Το ερώτημα όμως που με βασανίζει είναι γιατί περιμένουν να τελειώσει η διάσκεψη στο Παρίσι για το κλίμα και μετά να διαμορφώσουν την εθνική στρατηγική ???
Η απάντηση είναι απλή δεν τους απασχολεί τι θα αποφασισθεί στο Παρίσι, αλλά μόνο το πάρτι των δις ευρώ, με φερετζέ την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά.-

Προτείνουμε, έστω και διαγωνίως, να διαβάσετε το πολυσέλιδο κείμενο για να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί όταν η επιστήμη μετατρέπεται σε δόγμα προς εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Η επιστημονική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...