Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

KEEP CALM AND ...


Του συνεργάτη SISIFUS

         «Παιδιά, ψυχραιμία!!» απαντώ  στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα την τελευταία εξαετία !!! Και όμως, αν εξαιρέσουμε μερικά χρονικά διαλείμματα (γιορτές, ευχάριστη αλλαγή του καιρού, γάμους, βαφτίσεις) όλο τον υπόλοιπο καιρό το θέμα συζήτησης είναι πάντα και παντού το ίδιο: « Για πόσο θα μας πηδάνε ακόμη;»!!!!! Κι εγώ απλώς επαναλαμβάνω, με κίνδυνο να γίνομαι κουραστικός, την ίδια καραμέλα περί ψυχραιμίας!!!!

         «Καλά τα λες, γιατί στο τέλος θα πάθουμε και τίποτα από τα πολλά νεύρα , αλλά έως πότε!!! Σ’ αυτό τί έχεις να απαντήσεις;;;». Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα!!!! Δυστυχώς, δεν βλέπω τέλος σε αυτήν την κατάσταση αλλά δεν τολμώ να το πω, όσο υπάρχουν  μπαλκόνια και ταράτσες στα σπίτια (δεν έχουν όλοι το προνόμιο μιας μονοκατοικίας)!!! Όχι πώς δεν το υποψιάζονται αλλά ας μην είμαι εγώ που θα ρίξω την ταφόπλακα στις ελπίδες τους!!! Απαντώ λοιπόν ότι αφού τίποτε άλλο δεν περνά από το χέρι μας στην παρούσα φάση (δημοκρατική κοινωνία, γάρ), ας  προχωρήσουμε σε μια επαναξιολόγηση των κριτηρίων μας και σε μια ουσιαστική στροφή προς τους ανθρώπους μας, κάτι που ξεχνάμε όσο νομίζουμε ότι τα έχουμε όλα και πάμε για τα περισσότερα!!! ΑΡΕΣ, ΜΑΡΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ!! Και πώς όχι, όταν η «κοινωνική κατάταξή» μας ποτέ δεν σκέφτηκε να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό (??)  και πάντα έδινε προτεραιότητα στον διπλανό (ναι, ναι, υπήρχαν και αυτοί και πριν από την κρίση)!!!
 
           Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, πρότεινα ...
 τον διαλογισμό!!!!!

Δύσκολο πράγμα αλλά με θεαματικά αποτελέσματα!! Αν τα καταφέρεις, μπορείς να κάθεσαι ακούνητος για ώρες, με το ένα πόδι περασμένο κάτω από τη μασχάλη, να στέκεσαι σε κατακόρυφη θέση ακουμπώντας μόνο το σαγόνι στο πάτωμα κι αν είσαι καλός, θα καταφέρεις να κάνεις και τον φακίρη ξαπλώνοντας πάνω σε κρεβάτι με καρφιά, να συνομιλείς με κόμπρες και ακόμη ακόμη, να τρέχεις με τον αέρα χωρίς να πατάς στη γη, χωρίς σχοινιά εννοείται (γλυτώνεις και το μεταφορικό μέσο)!!
Δεν το συζητώ λοιπόν!! Πότε άλλοτε μας δόθηκε η ευκαιρία να καταφέρουμε ότι βλέπουμε στις ταινίες;;
Άγρια μάτια με κοιτούν περίεργα μετά την προσέγγιση μου!! Μάλλον δεν τους ικανοποιεί μια μετάλλαξή τους σε φακίρη!! «Μας κοροϊδεύεις;; Εδώ, μιλάμε για κανονικό πήδημα..και μάλιστα οθωμανικό και εσύ μας λες ότι η λύση είναι το πόδι στη μασχάλη;». Μέσα στον τραγέλαφο πού επικρατεί και εφόσον παραμένει μια προσήλωση στη λέξη «πήδημα» υποσχέθηκα να το ξανασκεφτώ!!! Οφείλουμε να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας και υπό τις παρούσες συνθήκες!!

Κama Sutra!! Αρχαίο ινδικό κείμενο της σανσκριτικής λογοτεχνίας, χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι  ευρύτερα γνωστό ως «Εγχειρίδιο του έρωτα». Κάπου αναφέρεται ότι κάθε ιδιωτική βιβλιοθήκη που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να διαθέτει ένα αντίγραφο!! Εδώ είμαστε λοιπόν!! Ας ξεκινήσουμε με το να μάθουμε σωστά τη λέξη (δεν είναι «κάμα τσούχτρα») και ας τελειοποιηθούμε!!!
Όσο για το…οθωμανικό, οι πληροφορίες λένε πώς οι ξένοι το ονομάζουν  «The Greek way»!!!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!!

ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...