Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε βιομηχάνους !!!



Το νέο δόγμα της ¨αριστερής¨ κυβέρνησης:
 Ο ρυπαίνων ΔΕΝ πληρώνει !!!







¨…Στο ζήτημα των ελέγχων των περιβαλλοντικών  παραβάσεων, η κ. Μπαριτάκη, τόνισε ότι πρόθεση του  υπουργείου είναι να απομακρυνθεί από τη  λογική της επιβολής προστίμων, τα οποία μπορεί να εκκρεμούν για χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, δίνοντας έμφαση στην  ανάγκη αύξησης του βαθμού συμμόρφωσης με την νομοθεσία….¨

Τα παραπάνω είναι τοποθέτηση της Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εκδήλωση του ΣΕΒ για τις επενδύσεις, στις 5 Νοεμβρίου 2015.

Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!
Με απλά λόγια η Γ.Γ. καλεί τους βιομηχάνους να μην τηρούν την περιβαλλοντική νομοθεσία, να ρυπαίνουν κατά βούληση και η πολιτεία θα τους χαϊδεύει φιλικά με συστάσεις για ¨βαθμό¨ συμμόρφωσης !!!

Δεν είμαστε καλά !!!
Σε ποιόν απλό πολίτη που έχει υποπέσει σε παράβαση νομοθεσίας από απλές όπως του ΚΟΚ, φορολογικές ή και σοβαρότερες, υποσχεθήκατε απλή ¨συμμόρφωση¨ χωρίς πρόστιμο και δικαστική παραπομπή ???

Έχουν χάσει ...
 τη μπάλα ή συμβαίνει κάτι σοβαρότερο ???
Η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση περιβαλλοντικών παραβάσεων επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα), παραπέμπεται ο φάκελος στη δικαιοσύνη για αναζήτηση και ποινικών ευθυνών και εξαναγκάζεται ο ρυπαίνων να αποκαταστήσει με δικά του έξοδα την περιβαλλοντική ζημία.
Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. !!!

Και επιπλέον αποκρύπτουν την αλήθεια !!!
Στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΕΔΩ) σε απολογιστική έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2009 (πριν την έλευση της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης) με τίτλο ¨ Το έργο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 1/1/2004 - 31/12/2008: Γενικά Στοιχεία - Ασωπός Ποταμός¨ αναγράφεται:


Άρα δεν αληθεύει ο ισχυρισμός όσον αφορά τις διοικητικές κυρώσεις ότι ¨…εκκρεμούν για χρόνια στις δικαστικές αίθουσες …¨ χωρίς να πληρώνονται.

Μπορεί να έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια οι ρυπαντές, αλλά προηγουμένως έχουν καταβάλλει ολόκληρο το ύψος του προστίμου!!! Όπως ισχύει και σήμερα για τη διαδικασία είσπραξης των περιβαλλοντικών προστίμων, βεβαιώνεται το 100% του ποσού και οι χρηματικοί κατάλογοι και οι περιληπτικές καταστάσεις βεβαίωσης, αποστέλλονται στην κατά περίπτωση αρμόδια ΔΟΥ, για την είσπραξη των διοικητικών χρηματικών ποινών. Από τη στιγμή της βεβαίωσης, από την αρμόδια ΔΟΥ, οι υπόχρεοι θα πρέπει να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό ανεξάρτητα από το δικαίωμα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια και σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.  Οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων, στις περιπτώσεις αιτημάτων αναστολής εκτέλεσης των αποφάσεων και προσφυγών, συμψηφίζονται αναλόγως.

Το ύψος των προστίμων μέχρι τα μέσα του 2009 και μόνο από τους ¨κακούς¨ επιθεωρητές περιβάλλοντος, όπως με πολιτικές …παραινέσεις τους εμφάνιζαν τότε τα ΟΙΚΟ –ΜΜΕ, ήταν από 5 -10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως !!!

Με βάση αυτές τις δηλώσεις της Γ.Γ του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και να ζητήσει τα τελευταία χρόνια για πόσες υποθέσεις οι Επιθεωρητές και οι άλλες ελεγκτικές αρχές εισηγήθηκαν την επιβολή προστίμου, σε ποιόν και αν έχουν επιβληθεί και εισπραχθεί.
Σημειώνεται επίσης ότι και η έκφραση πρόθεσης μη τήρησης της νομοθεσίας και μάλιστα από πολιτικό πρόσωπο, είναι αδίκημα !!!

Επ’ ευκαιρία, οι παραβάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην Χαλκιδική, οι οποίες βεβαιώθηκαν από τους Επιθεωρητές, έχουν μετατραπεί σε εισηγήσεις επιβολής προστίμου ή ακόμη …ψάχνουν ??? Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις από την αντιπροσωπεία των επιθεωρητών, οι οποίοι μετά από πρόσκληση της ELDORADO GOLD το 2011 επισκέφθηκαν το μεταλλείο χρυσού Kittila στη Φινλανδία, για να δουν από κοντά τα ¨επιτεύγματα¨ της εξόρυξης χρυσού???

Αρμόδιοι,

Αν το έχετε ξεχάσει, η ρύπανση, ειδικά βιομηχανικών δραστηριοτήτων, σκοτώνει (βλέπε ΑΣΩΠΟΣ)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...