Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΔΙΟΞΙΝΕΣ: Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα !!!





Τα αποκαΐδια είναι φορτωμένα με διοξίνες και φουράνια !!!







Τώρα, μετά την κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς στην εταιρία … ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση των υπολειμμάτων. Λόγω κυρίως των πλαστικών που κάηκαν, η συγκέντρωση των διοξινών – φουρανίων στο υπόλειμμα θα είναι πολύ υψηλή και με βάση την απόφαση  2003/33 της Ε.Ε, δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε ΧΥΤΑ !!!

Με μια μικρή διαδικτυακή έρευνα σε αξιόπιστες πηγές και βάσεις δεδομένων, οι συντελεστές εκπομπής σε αέρα, νερό, έδαφος και υπόλειμμα, για τις παραγόμενες διοξίνες από τέτοιου είδους ατυχήματα, εμφανίζονται ...
στον παρακάτω πίνακα:
  

Πηγή: ¨Εργαλειοθήκη¨ (toolkit) των Ηνωμένων Εθνών  (UNEP) με τίτλο ¨ Standardized Toolkit for Identification and Quantification of Dioxin and Furan Releases¨ (ΕΔΩ – pdf 1,26 MB)

Υπενθυμίζουμε στους πραγματικούς επιστήμονες, που μελετούν το πρόβλημα και τη διαχείρισή του (όχι στους συνήθεις μαϊντανούς των τηλεπαραθύρων) ό,τι οι παραπάνω συντελεστές εξαπλασιάζονται όταν η περιεκτικότητα των αποβλήτων σε PVC είναι μεγαλύτερη από 7,5%.

Φίλες και φίλοι αναγνώστες.
Ποιος θα πληρώσει το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων της πυρκαγιάς, που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ ???
Οι αρμόδιοι σωπαίνουν και την ίδια στιγμή η εταιρεία και οι θυγατρικές της, εξακολουθούν να …διαχειρίζονται ανακυκλώσιμα απόβλητα (τάχα μου) σε όλη τη χώρα, χωρίς ακόμη να έχουν ανακληθεί οι άδειες!!! (σχετικές άδειες ΕΔΩ, ΕΔΩ , ΕΔΩ)

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα είχαν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για τη δέσμευση των περουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των μετόχων της !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...