Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η ¨επιστήμη¨ της κλιματικής αλλαγής


Κάθε επιστήμη, όταν χωρίζεται από τη δικαιοσύνη και την υπόλοιπη αρετή, γίνεται πανουργία και όχι σοφία. (Πλάτων)

Η λέξη ¨επιστήμη¨ έχει υποστεί τη μεγαλύτερη κατάχρηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λέξη που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη μέθοδο του Γαλιλαίου, του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει ορισμένες από τις πιο καταστροφικές πολιτικές στην ανθρώπινη ιστορία. Οι καταχραστές επιστήμονες αντιμετωπίζουν την επιστήμη ως αρχή που πρέπει να υπακούν τυφλά όλοι, ενώ οι πραγματικοί επιστήμονες ως μια μέθοδο που πρέπει να εξηγηθεί προσεκτικά στους ανθρώπους.
Θυμηθείτε, οι ναζί επικαλέστηκαν την «επιστήμη» της ευγονικής για να δικαιολογήσουν το Ολοκαύτωμα !!!

Τελευταίο παράδειγμα η ¨επιστήμη¨ της κλιματολογίας.
Στις μέρες μας η κλιματολογία μετατράπηκε σε θρησκεία και παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με αυτή της σαϊεντολογίας.
Και οι δυο χρησιμοποιούν την προσφιλή μέθοδο της χειραγώγησης και του εκφοβισμού !

Κανείς δεν ...

αρνείται την «αλλαγή του κλίματος» !!!

Το κλίμα στη γη για εκατομμύρια χρόνια, είναι ένα μεταβαλλόμενο φαινόμενο. Το κλίμα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει !!! Δεν υπάρχει η έννοια του ¨σταθερού κλίματος¨.
Τα αίτια της αλλαγής είναι πολλά όπως η ηλιακή δραστηριότητα, η  τροχιά της γης, οι μετεωρίτες, η έκρηξη ηφαιστείων, τα απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα, κλπ.
Η σύγχρονη όμως ¨επιστήμη¨ του κλίματος κυριαρχείται από την υπόθεση ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπέςCO2 είναι η κύρια κινητήρια δύναμη αλλαγής.
Δεν πείθει όμως ο ισχυρισμός ότι το 0,03% – 0,04% των αερίων της ατμόσφαιρας μας οδηγεί στην καταστροφή και μάλιστα συνεκτιμώντας ότι  από αυτό το ποσοστό το 90% οφείλεται σε φυσικά αίτια και μόνο 10% σε ανθρωπογενή.

Η κινδυνολογία καλά κρατεί !!!
Το χειμώνα οι κλιματολόγοι, έξυπνα πράττοντας,  μιλούν για ¨climate change¨ και το καλοκαίρι για ¨global warming¨
Βέβαια δεν επαληθεύονται οι προφητείες τους … Σημειώνεται ότι τα τελευταία 18 χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική τάση αύξηση της θερμοκρασίας της γης, παρά την αύξηση των συγκεντρώσεων του CO2.
Αντίθετα δεν πρέπει να ξεχνάμε το Climategate, τα ανησυχητικά περιστατικά με τη χειραγώγηση δεδομένων, τα ελαττωματικά μοντέλα πρόβλεψης, τις υπερβολές και τους εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς για εξαφάνιση παγετώνων, παράκτιες πλημμύρες και άλλες ¨κρίσεις¨.

Όμως όλη αυτή η καταστροφολογία οδήγησε σε ¨μέτρα¨ - θέσπιση κανόνων, που είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση του ενεργειακού κόστους, την οικονομική ύφεση και τον περιορισμό ελευθεριών.

Πίσω από αυτό το σύστημα της δήθεν ¨πράσινης¨ ανάπτυξης  κρύβονται εταιρείες με άμεσο οικονομικό συμφέρον !!!
Το χορό σέρνουν οι εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με στόχο τη διατήρηση των επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων και ακολουθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θέλουν να δικαιολογήσουν τις υψηλότερες τιμές για την κάλυψη του κόστους από τις τάχαμου ¨επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Στο χορό συμμετέχουν και κρατικές υπηρεσίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητές, ακτιβιστές, οργανώσεις, ΜΚΟ και φυσικά τα ΜΜΕ.!!!

Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί σε προπαγάνδα, μελέτες και προγράμματα, που υποστηρίζουν τα καταστροφολογικά σενάρια και τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την ανατροπή της ενεργειακής οικονομίας με στροφή στις ΑΠΕ και μάλιστα μόνο στην αιολική και την ηλιακή εξαιρώντας για παράδειγμα τα μεγάλα  υδροηλεκτρικά,  τα οποία είναι και η μόνη αξιόπιστη ανανεώσιμη μορφή ενέργειας.
Τελικά οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις πληρώνουν το τεράστιο κόστος της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, που προκύπτει από τη διόγκωση του κόστους της ενέργειας, ενώ παράλληλα εκατομμύρια θέσεων εργασίας, σε χώρες που δεν εξάγουν τεχνολογίες ΑΠΕ, έχουν χαθεί.

Τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα:
-      Η κινδυνολογία περί κλιματικής αλλαγής έχει αποδειχθεί πολύ δαπανηρή για την κοινωνία.
-      Έχει βλάψει την επιστήμη, καθώς οι ¨κλιματολόγοι¨  επιστήμονες προσπαθούν να προσαρμόσουν τα συμπεράσματά τους στις ανάγκες της πολιτικής με μοναδικό στόχο τη χρηματοδότηση ερευνών και  προκατασκευασμένων συμπερασμάτων.
-      Έχει αποκαλυφθεί ο σκοτεινός ρόλος των ΜΜΕ και των ακτιβιστών.
-      Η …υπερθέρμανση του πλανήτη έχει μετατραπεί σε θρησκεία, όπως η σαϊεντολογία,  με αποτέλεσμα  ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να έχει πεισθεί ότι το μόνο που πρέπει να δίνει νόημα στη ζωή του είναι η πεποίθηση ότι η σωτηρία του πλανήτη εξαρτάται από το αποτύπωμα άνθρακα .

Πρέπει λοιπόν να τελειώσει η κινδυνολογία, η καταστροφολογία και ο παραλογισμός!!!
Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και δεδομένα στο φώς !!!
Πραγματικές επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί !!!
Μόνο έτσι η αληθινή επιστήμη θα υπηρετήσει ξανά τη δικαιοσύνη και την αρετή κατά τον Πλάτωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...