Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται μόνο με νόμους!!

 Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της σημερινής ημερίδας για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την εφαρμογή του Ν.4014/2011, απαντώντας σε ερώτησεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:
 …………………………….. 
Δημοσιογράφος: Κι όσον αφορά στις δοσοληψίες που υπήρχανε μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδιακασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά. Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά.

Δημοσιογράφος: Έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είναι γνωστό ότι στο ζήτημα της λειτουργίας θεμάτων χωροταξικού χαρακτήρα και στις περιβαλλοντικές μελέτες υπάρχουν αρκετά κρούσματα διαφθοράς. Εμείς, όπου τα βρίσκουμε, τα χτυπάμε. Αλλά νομίζω ότι για να χτυπήσεις ουσιαστικά τα κρούσματα αυτά, πρέπει να αλλάξεις το πλαίσιο μες το οποίο λειτουργούν. Και αυτό κάνουμε με το νόμο αυτό.
……………………………………………..

Να ερωτήσουμε και μείς:
Γιατί δεν διατάσσει έλεγχο του ¨πόθεν έσχες¨ όλων των υπαλλήλων, που έχουν εμπλακεί με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ??? Τώρα μάλιστα που οργανώνεται νέα Διεύθυνση με αποκλειστική αρμοδιότητα την περιβαλλοντική αδειοδότηση??

Περιμένουμε απαντήσεις………..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ: "Εμείς, όπου τα βρίσκουμε, τα χτυπάμε"!!Δεν είπε ότι έχει καμία πρόθεση να τα ψάξει!!!Εδώ ταιριάζει το "Ω,με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο" (από την ταινία ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ).

Η.Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...