Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Θεσσαλονίκη μου ποτέ δε σ' απαρνιέμαι


Διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο σε πολλά sites και blog και δεν σας κρύβουμε ότι …ανησυχήσαμε.

¨….Άλλωστε, από πολύ κόσμο, κι όχι μόνο από το Μέγαρο Μαξίμου ομολογείται η παντελής προσφορά συγκεκριμένων υπουργών. Για παράδειγμα, έχει γίνει ανέκδοτο η παρουσία του καθηγητή Λιβιεράτου στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η μόνη συμβολή του τόσους μήνες ήταν όταν ανακοίνωσε τη μετακόμιση του υπουργείου στο Μινιόν μόνο που το είχε ανακοινώσει και ο Παπακωνσταντίνου. Αν δεν υπήρχε ο αναπληρωτής υπουργός, Στ. Καλαφάτης να δηλώνει την ύπαρξη του υπουργείου θα αγνοούσαμε ότι υφίσταται. Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει «διαγωνισμός» στο διαδίκτυο που λέει ότι αν βρει κάποιος τον Λιβιεράτο θα πάρει δωρεάν μια… νομιμοποίηση αυθαιρέτου. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός είναι φίλος και προσωπική επιλογή του κ. Βενιζέλου……¨.

Κακίες…. , σκεφτήκαμε και είπαμε καλού κακού, ας προχωρήσουμε σε μια μικρή διαδικτυακή έρευνα.
Η έρευνά μας, έφερε στο φως τα παρακάτω:
Οι μετακινήσεις του Υπουργού είναι βασικά στη Β. Ελλάδα, με ημέρα αναχώρησης Πέμπτη ή Παρασκευή και επιστροφή Δευτέρα.
Ενδεικτικά σας......
αναφέρουμε κάποιες τέτοιες ημερομηνίες.
  • 12/10 – 15 /10
  • 13/9 - 17/9
  • 17/8 - 20/8
  • 23/8  - 27/8
  • 10/8 - 13/8
  • 28/6 - 2/7
Κλπ….

Βέβαια υπάρχουν δικαιολογίες.
1: Ο άνθρωπος είναι από τη Θεσσαλονίκη
2: Έχει καμιά σχέση η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη?
2: Οι κλιματικές αλλαγές έχουν κάνει πιο έντονα την εμφάνισή τους στη Β. Ελλάδα.
3: Εκ των αρχαιοτάτων χρόνων, η ιεράρχηση των προβλημάτων, που καλείται να επιλύσει ο κάθε υπουργός,  είναι συνάρτηση του τόπου καταγωγής ή διαμονής του.
4: Για ένα Θεσσαλονικιό το weekend στην Αθήνα είναι σκέτη τιμωρία.
5: Σε κάθε περίπτωση στο ΥΠΕΚΑ παραμένει το … έμπειρο σύστημα Μπιρμπίλη – Παπακωνσταντίνου, έτοιμο να παρέμβει σε ότι χρειασθεί
Θα μπορούσαμε να γράψουμε χίλιους λόγους ακόμα…

Αλλά μην είσαστε αχάριστοι και να πείτε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ!!
Το Δημόσιο καλύπτει μόνο το εισιτήριο και όχι την ημερήσια αποζημίωση και τη διανυκτέρευση, όπως συνέβαινε με τους προηγούμενους υπουργούς. Ενίοτε βέβαια συνοδεύεται και από τη προσωπική ασφάλεια, οπότε θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και αυτή τη δαπάνη!!!
(Στη διάρκεια του σερφαρίσματος εντυπωσιαστήκαμε επίσης από τα ταξίδια της Δ/ντριας του Γραφείου του Υπουργού στη Β. Ελλάδα, αλλά δεν αντέχαμε να συνεχίσουμε…)

Έχουμε να προτείνουμε:
Μήπως θα πρέπει η έδρα των υπουργείων να είναι κινητή και να εξαρτάται από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής του Υπουργού?? Σκεφτείτε το!!!! Αντί να μετακινείται ο εκάστοτε υπουργός ,θα μετακινούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και έτσι θα κινείται και η αγορά !!!

NO WAY OUT!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...