Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

OIKOΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ???


Μια περίεργη είδηση, ας ελπίσουμε να μην είναι ακριβώς έτσι!!!!


¨Γράφει ο Insider
Από την περασμένη Κυριακή επαπειλείται διαρροή πέντε χιλιάδων τόνων χημικής σόδας στον Σαρωνικό. Το πλοίο που την μεταφέρει με σημαία Μάλτας προσάραξε την περασμένη Κυριακή στο Σαν Τζώρζη, νότια του Σουνίου.

Τι κάνει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης; Έστειλε το σκάφος του λιμενικού από την Γλυφάδα, έριξε μια ματιά, πιστοποίησε την προσάραξη και ... έφυγε!!!

Τι κάνει ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βερνίκος; Έδωσε προσφορά για την αποκόλληση του πλοίου με τα ρυμουλκά του για 20.000 ευρώ. Τι μπορεί να κάνει με αυτό τον προϋπολογισμό και για τέτοιου είδους προσάραξη; το πολύ πολύ να ρυμουλκήσει την ... σωστική λέμβο του πλοίου.

Γιατί λοιπόν γίνεται παιχνίδι; Γιατί το κόστος αποκόλλησης του πλοίου ξεπερνά την αξία του ίδιου του πλοίου κατά συνέπεια ουδείς ενδιαφέρεται.

Τι θα γίνει σε περίπτωση ρυμούλκησης αν δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα  (μεταφόρτωση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο πλοίο, τοποθέτηση φραγμάτων από την επιφάνεια -και λόγω σόδας και όχι πετρελαίου- έως και τον βυθό, δημιουργία πρόσθετου τοιχώματος στο πλοίο κτλ) για να προληφθεί ρύπανση;

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!!!!

Τι λένε οι κακές γλώσσες; ότι στην......
περίπτωση ρύπανσης αναλαμβάνει το "Ταμείο των Εφοπλιστών" όλο το κόστος απορρύπανσης, άρα αναμένεται κονόμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Τι λέει ο υπογραφόμενος;

OTI ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.


ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΗΜΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΥΤΖΑΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ, ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΤΟ CORYDALLUS SPA & RESORT.

ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΑΚΟΥΣ;¨.


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Με κάθε επιφύλαξη, λόγω της σοβαρότητας του θέματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...