Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με νόμο ¨θεματοφύλακας¨ των ΑΠΕ!!!

Με το νόμο 4017/23.09.2012  (ΦΕΚ  212/Α/23.09.2012) “Κύρωση  του  Καταστατικού  του Διεθνούς Οργανισµού Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (International Renewable Energy Agency - ΙRΕΝΑ)” και συγκεκριμένα στο άρθρο 20 θεσπίζεται ότι: Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα είναι ο θεματοφύλακας του Καταστατικού Χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση ήταν η απόφαση με αρ. Πρωτ. Δ16/Φ.6.7/ 23938/1310 στις 30/11/2012, του Υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίνεται η πληρωµή του ποσού των εκατόν είκοσι επτά χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι δυο δολαρίων (127,822$),  που αποτελεί την εισφορά της Ελλάδας στο Διεθνή Οργανισµό  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΙRΕΝΑ) για το έτος 2012.

Ποιος όμως είναι αυτός ο οργανισμός??
Σε προπαρασκευαστική Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 23 και 24.10.2008 µε πρωτοβουλία της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Δανίας, συνομολογήθηκε από 51 συμβαλλόμενες χώρες η ίδρυση και η έναρξη λειτουργίας ενός Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (International Renewable Energy Agency - IRENA). Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) ιδρύθηκε επίσημα στη Βόννη στις 26 Ιανουαρίου 2009. Στις 24ης Ιουνίου 2010  εκδόθηκε η απόφαση Συμβουλίου 2010/385/, σχετικά με τη σύναψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση του καταστατικού του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA)).
Σήμερα 148 κράτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν....
υπογράψει το Καταστατικό του Οργανισμού.
Σκοπός του νέου Οργανισμού είναι η παροχή υποστήριξης σε βιοµηχανικές αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες για την ενίσχυση του µεριδίου της χρήσης ανανεώσιμων πηγών στις επιµέρους εθνικές ενεργειακές αγορές, αλλά και για τη στήριξη της µείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων.
Έδρα του Οργανισμού είναι το Αμπού – Ντάμπι, δηλαδή, είναι η καρδιά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του πλανήτη.

Για ιστορικούς λόγους ,ο νόμος της κύρωσης του καταστατικού κατετέθη από Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη και Δρούτσα τον Φεβρουάριο του 2011 και δημοσιεύθηκε τελικά σε ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2012.

Έτσι δουλεύουν οι Γερμανοί για την προώθηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη. Μακροχρόνια σχέδια και μεθοδικότητα και όλα αυτά τα καλύπτουν με τις τρομοκρατικές προσεγγίσεις περί κλιματικής αλλαγής. Εμείς και πολλοί άλλοι, έχουμε πέσει στα ... δίκτυα τους και δεν λέμε να το καταλάβουμε.

Δείτε τι έλεγαν και τι λένε οι αρμόδιοι.
¨…..Εγώ όταν πριν ένα χρόνο περίπου, είχα την τιμή να συνοδεύσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, στο Αμπού – Ντάμπι, στο πλαίσιο της τελευταίας επίσημης διεθνούς συνάντησης προετοιμασίας για την ολοκλήρωση του IRENA, είχαμε τη χαρά, ως ελληνική αντιπροσωπεία, να δούμε τα σχέδια του MAZDAR SΙΤΥ, δηλαδή, της πράσινης πόλης που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να γνωρίσουμε και τον Έλληνα καθηγητή που διδάσκει στο MAZDAR INSTITUTE, και διδάσκει Πράσινη Ενέργεια, το γιο, του πρώην συναδέλφου και Αντιπροέδρου της Βουλής, του κ. Σγουρίδη, τον Σγουρή Σγουρίδη. Επίσης, τότε συναντηθήκαμε και με την Helene Pelose, την τότε πρόσφατα εκλεγείσα γενική διευθύντρια, η οποία κέρδισε τον Έλληνα Αρθούρο Ζερβό, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου και σημερινό Πρόεδρο της ΔΕΗ, η οποία κυρία Pelose, στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στην εσωτερική διαχείριση του Οργανισμού, από τον Κενυάτη, τον κ. Αντνάν Ανίν…..¨.
¨… Στο πλαίσιο της προσπάθειας περαιτέρω προώθησης της χρήσης των ΑΠΕ, εντάσσεται και η πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του IRENA για την επόμενη διετία 2013 – 2014 και θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μας και να ζητήσω την υποστήριξή σας σχετικά….¨.

Οι Γερμανοί πουλάνε ΑΠΕ, εμείς αγοράζουμε και …φυτεύουμε ΑΠΕ και μάλιστα χωρίς ενεργειακό όφελος.
ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις δεν υφίστανται!!!!

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

τουλάχιστον πέφτουν οι μάσκες. Δηλαδη, όταν έγραφα ότι είναι made in Germany η απάτη νόμιζα ότι μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά να...

katalytikos είπε...

Και με τη σφραγίδα της Ε.Ε!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...