Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤο γύρο του κόσμου κάνει αυτές τις ημέρες η είδηση ότι στη Γερμανία, μολυσμένα με διοξίνες αυγά και άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα, έχουν διοχετευθεί στην κατανάλωση και πιθανόν έχουν φθάσει και σε άλλες χώρες .
Το σκάνδαλο ως γνωστό, προέκυψε όταν η εταιρεία Harles & Jentzsch παρήγαγε ζωοτροφές για κοτόπουλα και χοίρους,  χρησιμοποιώντας απόβλητα από την παραγωγική διαδικασία ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ της επίσης Γερμανικής εταιρείας Petrotec AG.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη χώρα μας, δεν είναι μόνο εάν έχουν εισαχθεί παρτίδες από αυτά τα προϊόντα (αυγά, χοιρινά, ζωοτροφές κλπ), αλλά τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

1: Τα απόβλητα της παραγωγική διαδικασία των ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ, των βιομηχανιών που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας, πως διαχειρίζονται????
2: Τα απόβλητα αυτά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωοτροφών????
3: Υπάρχουν εγκατεστημένες βιομηχανίες, που παράγουν παράλληλα ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ και ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ?????
4: Έχουν γίνει ποτέ έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, ΕΦΕΤ κλπ) ως προς τις διοξίνες, σε ζωικά προϊόντα που παράγονται σε φάρμες, που χρησιμοποιούν αυτές τις ζωοτροφές????

Είναι ένα σημαντικό θέμα, που πρέπει να διερευνήσουν άμεσα!!!!  οι αρμόδιοι, ….συναρμόδιοι, …..ειδικοί, κλπ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...