Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

….Άγιε Σώστη σώσε μας!

Αντί σχολίου για όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των παρελάσεων, με αποκορύφωμα την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα του δημοσιογράφου Β. Αναστασόπουλου από το protothema.gr 
¨…Το έτος 2011 και με τη Γερμανία ante portas με έναν τρόπο πολύ πιο «ύπουλο» από το Γ’ Ράιχ, τι ακριβώς θα πείτε στα παιδιά τους, υποκριτές Φαρισαίοι, ότι γιορτάζουμε, ποια μνήμη ότι τιμούμε; Αυτών που πολέμησαν για να μην πέσει η Ελλάδα σε ξένα χέρια, και εμείς σήμερα, 71 χρόνια μετά, τους την παραδίδουμε αμαχητί, νιώθοντας ευγνώμονες κι από πάνω;¨.
Να σημειώσουμε επιπλέον ότι ….δεν τους λες 100 έως 200, όσους συμμετείχαν σε αυτά τα γεγονότα, όπως …ευστόχως μας πληροφορούσαν πολιτικοί και ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη στιγμή μάλιστα που μετέδιδαν ζωντανή εικόνα!.

Με στόχο να αποφορτίσουμε το κλίμα, έχουμε να κάνουμε την παρακάτω πρόταση:
  Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν συμβεί πολλά, όπως ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΟΥΡΕΜΑ κλπ, σε περιόδους Εθνικών Επετείων (τυχαίο? … δεν νομίζω!). Ορισμένοι μάλιστα προχωρούν και παραπέρα, με προτάσεις όπως, να ενσωματωθούν και αυτά τα ¨επιτεύγματα¨, στο περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων π.χ : 28η Οκτωβρίου και ¨Κούρεμα¨, 25η Μαρτίου και Μνημόνιο.
Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτές τις προσεγγίσεις και διαμορφώσαμε μετά από πολύ σκέψη την παρακάτω πρόταση, που ελπίζουμε να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής από άλλες, που είχαμε υποβάλλει στο παρελθόν και πήγαν ..άπατες.
Η πρώτη ιδέα, που έπεσε στο τραπέζι, ήταν λόγω των επανειλημμένων ¨σωτήριων¨ εξελίξεων της τελευταίας διετίας και εννοούμε ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΚΟΥΡΕΜΑ και κάτι ψιλά ενδιάμεσα, να καθιερωθεί μια ημέρα να τα συμπεριλάβει όλα.
Τότε κάποιος από την παρέα πρότεινε την 6η Αυγούστου οπότε και εορτάζεται ο Άγιος Σώστης. Καλή ιδέα δεν λέω, αλλά ντάλα κατακαλόκαιρο, ποιος θα ενδιαφερθεί για τέτοιες εορτές? Έτσι απερρίφθη.
Ψάχνοντας το επίσημο εορτολόγιο βρήκαμε ότι την 28η Ιουνίου, οπότε και ψηφίσθηκε το Μεσοπρόθεσμο, εορτάζει εκτός από τον Ανάργυρο και ο Γερμανός!. Σημειολογικά έδενε με την όλη κατάσταση και χωρίς δεύτερη κουβέντα οριστικοποιήθηκε κατά αρχήν η ημερομηνία.
Επόμενο βήμα ήταν να βρούμε ένα όνομα για τη γιορτή και να σχεδιάσουμε παράλληλα το εορταστικό πλαίσιο.
Προτείνουμε λοιπόν τα παρακάτω:
Α: ΟΝΟΜΑΣΙΑ
  1. ημέρα της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ ή
  2. Helios (κατά τα πρότυπα των αρχαίων Αιγυπτίων) ή
  3. ¨Ο σώζων εαυτόν σωθήτω¨
Η πρόταση για να ονομασθεί ¨ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται¨ απερρίφθη μετά και το τελευταίο ¨κούρεμα¨.

Β: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το επίσημο πρόγραμμα της εορτής θα ξεκινά στις 06: 00 με 155 κανονιοβολισμούς από το Λυκαβηττό (όσοι δηλαδή και οι ψήφοι του μεσοπρόθεσμου) και θα ακολουθεί η έπαρση της σημαίας με ένα πράσινο ήλιο ή και σε σκέτη πράσινη απόχρωση.
Η ενδυμασία θα φέρνει λίγο από Β. Ευρώπη περασμένων ετών, κάτι από μικρή Ολλανδέζα, δηλαδή λιβάδια, αγελάδες κλπ, για τις γυναίκες και σε αποχρώσεις του πράσινου, γενικότερα.
Στις τοπικές παρελάσεις τον πρώτο λόγο θα έχουν τα φουρφούρια και τα gadgets με ηλιακή ενέργεια, στα χέρια των συμμετεχόντων. Οι πράσινοι από τον θυμό τους (συνταξιούχοι, μισθωτοί κλπ) αποκλείονται από τις εκδηλώσεις.
Στην εξέδρα των επισήμων θα παρευρίσκονται μόνο μέλη της, υπό τον Reinhembach, task force και ντόπιοι υποστηρικτές.
Τα εμβατήρια που θα ακούγονται, θα είναι της μορφής του ¨τακα τακα τακα τακα τα¨ με παράλληλη απαγόρευση κάθε είδους χορευτικής κίνησης, που θυμίζει τσάμικο, πεντοζάλη, καλαματιανό, καραγκούνα κλπ, πλην αυτής του Βιεννέζικου βαλς.
Θεατρικά δρώμενα θα λαμβάνουν χώρα παντού, πασπαλισμένα με χλόη, πεταλούδες, χαμομήλια ενίοτε και τιτιβίσματα.
Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε προτείνει για ένταξη στο ΕΣΠΑ, μια θεατρική παράσταση με τίτλο ¨Η ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ¨ από κολάζ γνωστών παραμυθιών και ελπίζουμε σε γρήγορη χρηματοδότηση (το σενάριο θα παρουσιασθεί σε επόμενη ανάρτηση).
Στεφάνια θα κατατίθενται σε όλα τα καταστήματα ¨ΓΕΡΜΑΝΟΣ¨ (τελικά το τηλεοπτικό spot ¨θέλει το Γερμανό του¨ δεν ήταν τυχαίο).
Το γενικό πρόσταγμα θα ανατεθεί σε στελέχη των περιβαλλοντικών ΜΚΟ και χορηγοί των εκδηλώσεων θα είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και το EFSF.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας, για να προχωρήσουμε στο τελικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...