Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΝΑ ΦΥΓΩ»


Του συνεργάτη: Sisifus

Αν  τεντώσεις τα αυτιά σου και αφουγκραστείς, ακούς την έκφραση αυτή παντού, (στη δουλειά, στο δρόμο, στο καφέ από γνωστούς και αγνώστους, από μέσα σου, από έξω σου) και σε όλους τους τόνους (ψιθυριστά, με σφιγμένα δόντια, δυνατά, πολύ δυνατά, με ουρλιαχτά). Μια πιθανή απάντηση στο γιατί «φοριέται» τόσο πολύ είναι γιατί βρίσκεται στην …οικονομική συσκευασία, τρία στην τιμή του ενός: νεύρα, χάπια, ταξί.  
 Εμπεριέχει  κατ’ αρχήν την αποδοχή μίας κατάστασης (είσαι ψυχολογικό ράκος) και την γνωστοποίηση αυτής με τον πλέον ευγενικό τρόπο (έχεις αποφύγει τα «γαλλικά», τα «θρησκευτικά», τα μαθήματα «ανατομίας» και αναφορές στη διαδικασία συνεύρεσης). Pas mal du tout!!!

Εν συνεχεία, περνάει άμεσα και αποφασιστικά (οριακή κατάσταση, δεν υπάρχει χρόνος) στην πρόταση για τον έλεγχο της κατάστασης μέσω της καταστολής. Τα χάπια (ακριβή επιλογή) αναφέρονται μάλλον ενδεικτικά. Είναι στην κρίση αλλά και στη δυνατότητα του καθενός το «είδος» που τελικώς θα επιλέξει..: εάν δε βγάλεις κανένα φλασκί από την τσάντα, μπορεί να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με κανένα τσιγαράκι (ή «τσιγαράκι»), κανένα ουζάκι, λίγο κρασάκι, να πιπιλίσεις το δάκτυλό σου κ.ο.κ. Και επειδή δεν προσδιορίζεται η ποσότητα, ας είσαι προσεκτικός γιατί η εξάρτηση καραδοκεί. Ο σκοπός είναι ένας, ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και πριν δράσει το όποιο “χαπάκι”, έχεις πάρει ήδη την απόφασή σου: «ΔΡΟΜΟΟΟΟΟ»!!!!!!! Η επιλογή του ταξί είναι μονόδρομος καθώς, υπό ιδανικές συνθήκες, μπορείς να το βρεις όποτε θέλεις, όπως θέλεις και όπου θέλεις!!!!!!!!!!!! Υπό κανονικές συνθήκες, έχεις την απαίτηση,
εάν είσαι τυχερός και το «πετύχεις» πουθενά, να σταματήσει όταν σηκώσεις το χέρι σου και όχι για να σε χαιρετήσει, να  επιβιβάσει εσένα, όχι με άλλους δέκα (καλές οι καινούργιες γνωριμίες αλλά δε θα φτάσεις ποτέ), να μην σου πιάνει κουβέντα για όλα αυτά που σου έχουν κάνει ήδη τα νεύρα κρόσσια και να χρησιμοποιεί τη μονή ταρίφα, ντάλα μεσημέρι!!!! Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες, οι ταξιτζήδες μάλλον θα αναζητούν κι αυτοί μεταφορικό μέσο (γιατί άραγε;).Πολύ πιθανό να σου ζητήσουν και κανένα χαπάκι…!!!Εάν δεν λυθεί το θέμα της απελευθέρωσης ώστε να ηρεμήσουν κι αυτοί (κι εμείς), η κούρσα θα είναι μάλλον επεισοδιακή!!
Και αφού βρήκες μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, τίθεται ξαφνικά το ερώτημα: «ΠΟΥ ΠΑΤΕ?????????». Πολλές οι απαντήσεις που σου έρχονται αυτόματα στο μυαλό (στο διάολο, στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα, κάπου που να μην υπάρχει ψυχή ζώσα) αλλά για να πάς εκεί δε χρειάζεσαι ταξί!!!!!!!!!!!! 

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ !!!!!!!!!ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!ΞΕΚΙΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ  ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΗΤΑ ΟΡΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΣΕ ΒΟΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΝΕΥΡΑ!!!

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...