Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η ζωή μας …ποδήλατο!!!

Με 4.650.000 ευρώ συνεχίζεται η ποδηλατική ….ανάπτυξη!!!
Αύριο δημοπρατείται το έργο «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ “ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ ” ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ - ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ » στα γραφεία της ∆ιεύθυνσης Ειδικών Εργων Αναβάθµισης Περιοχών (∆.Ε.Ε.Α.Π.)/ΥΠΕΚΑ.
Αν συμπληρώσουμε και τα άλλα αναπτυξιακά προγράμματα πολλών εκατομμυρίων, που αφορούν στα  κοινόχρηστα ποδήλατα, η εικόνα ξεκαθαρίζει!! Προσθέστε και τις πλακοστρώσεις στα πλαίσια της …¨αστικής αναζωογόνησης¨ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και θα δείτε ότι η ανάπτυξη κοντοζυγώνει με ποδήλατα και πλάκες !!!!

Για τους φίλους ποδηλάτες, το έργο αυτό είναι καλό.
Όσοι όμως καθημερινά είναι σε ορθοπεταλιές και μάλιστα χωρίς ποδήλατο, έχουν την απορία για το πώς ιεραρχούνται τα …αναπτυξιακά έργα γενικότερα, σε περίοδο βαθειάς κρίσης. Διότι, όπως και να το κάνουμε, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο πεινασμένος δεν θα αναζητήσει πρωί πρωί το ποδήλατο για να κατηφορίσει στον φαληρικό όρμο!!
Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ...
το timing της προεκλογικής περιόδου.

Το έργο αυτό αφορά στο κομμάτι Φάληρο – Γκάζι:
Η διαδρομή Φάληρο – Γκάζι έχει μήκος 11 χλμ. Θα μπορεί να συνδέει το Φαληρικό Όρμο με το Παναθηναϊκό Στάδιο.
-Τα 4,55 χλμ. είναι πεζόδρομοι (Π. Τσαλδάρη, Θεσσαλονίκης τμηματικά, Απ. Παύλου, Δ. Αρεοπαγίτου),
-Τα 1,15 χλμ. είναι ο ήπιας κυκλοφορίας παρόχθιος δρόμος του Ιλισού
-Τα 0,75 χλμ. είναι ο υλοποιημένος ποδηλατόδρομος, παρόχθιος του Ιλισσού
-Τα 1,3 χλμ. είναι κανονικές οδοί

Ο ποδηλατόδρομος θα είναι αμφίδρομης ροής για το ποδήλατο. Θα βρίσκεται δηλαδή στη μία πλευρά του δρόμου και θα διέρχεται από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ: Ακρόπολη, Θησείο, Πετράλωνα, Ταύρος και Μοσχάτο.
Στο έργο υπάρχει πρόβλεψη η κύρια διαδρομή να εξασφαλίζει την άμεση σύνδεση του ποδηλατόδρομου με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (εκεί κατασκευάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη, Λυρική Σκηνή, πάρκο) . Η σύνδεση με την παραλιακή ζώνη θα γίνεται μέσω της εσπλανάδας, περίπου 800 μέτρα ανατολικότερα του Ιλισού, στην οποία οδηγεί η παράλληλος της Λ. Ποσειδώνος, οδός Ασκληπιού.
Στους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων θα τοποθετηθούν ειδικά ποδηλατοστάσια για να ασφαλίζονται τα ποδήλατα. Επίσης, κρίνεται αναγκαία η κατασκευή μεταλλικής γέφυρας πλάτους 2,5 μέτρων για τη διέλευση πεζών και ποδηλάτων πάνω από τον Ιλισσό ποταμό στο ύψος της οδού Πεισιστράτου.
Για την προστασία των ποδηλατών και των πεζών από τα αυτοκίνητα σχεδιάστηκε ανά τμήματα μία ζώνη πλάτους 50 εκατοστών όπου θα γίνει δενδροφύτευση. Όσον αφορά στα υλικά κατασκευής, θα είναι χυτός ακρυλικός τάπητας κόκκινου χρώματος. Επίσης θα υπάρξουν θερμοπλαστικές διαγραμμίσει για τους ποδηλατόδρομους και για τμήματα του οδικού χώρου.

Όλα καλά λοιπόν….
Ξεκινήστε την προπόνηση!!!!!

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

θα υπάρχουν απούλητα θερμοακρυλικά στην Γερμανία...

katalytikos είπε...

Λες...
Δεν το είχα σκεφτεί!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...