Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ: Κι όμως είναι ακόμη εδώ!!!!


Δυο επισημάνσεις με κοινό παρονομαστή.

Α: Παρά την ¨εξασθένιση¨ των αρμοδίων, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των υδροφορέων με εξασθενές χρώμιο, κάποια δημοσιεύματα έρχονται κατά καιρούς να μας θυμίσουν το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας.
Σε δεκάδες αναρτήσεις έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη με συντονισμένες ενέργειες προσπάθησε από το 2009 και προσπαθεί και σήμερα (… το σύστημα παραμένει στις θέσεις του), να το ¨θάψει¨!!!
Διαβάσαμε λοιπόν σε δημοσίευμα με τίτλο  ¨Αναβλύζουν βαρέα μέταλλα τα πηγάδια στο Λουτράκι¨ ότι:
¨10.4.2013 —Έκθεση που εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου το ΙΓΜΕ επιβεβαιώνει τα ανησυχητικά ευρήματα που οι ίδιοι υδρογεωλόγοι (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Ιωάνης Λάππας ) χαρακτηρίζουν – δραματικά υψηλά»……
Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιεκτικότητα της καρκινογόνου ουσίας του εξασθενούς χρωμίου , που έγινε γνωστό στην Ελλάδα από την τοξική βόμβα του Ασωπού ποταμού , έφτασε τα 460 μικρογραμμάρια ανά λίτρο σε δείγμα από πηγάδι του Σχίνου , ποσοστό που είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί στην χώρα μας. Υψηλά επίπεδα του επικίνδυνου μετάλλου , που ανέρχονται σε 230 μg/l ,και 118μg/l αντίστοιχα , παρουσιάστηκαν και σε άλλα σημεία γεωτρήσεων και πηγαδιών…..¨.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το βασικό αίτιο του προβλήματος ρύπανσης πολλών περιοχών με εξασθενές χρώμιο, είναι η κακή – εγκληματική διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων. Επιπλέον,  παράνομη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς και την συμμετοχή ή την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να ρωτήσουμε...
λοιπόν για το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Μήπως κάποια ελεγκτικά όργανα ή αρμόδιοι γενικότερα, μπορούν να μας πουν για το τί μεταφέρεται στις  ¨λιμνούλες¨ (…χωρίς κύκνους) της αρχικής φωτο ???

Σημείωση: Το δεξιό μέρος της φωτο (google earth) είναι zoom της επισήμανσης σε κόκκινο κύκλο.


Β: Φίλος αναγνώστης (ανώνυμος) πριν λίγες ημέρες μας απέστειλε σε pdf ένα έγγραφο πραγματικά αποκαλυπτικό για το πρόβλημα του του ΑΣΩΠΟΥ και γενικότερα του εξασθενούς χρωμίου.
Δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε γιατί είναι πολύ δύσκολο για μας να ελέγξουμε την γνησιότητά του.
Είναι ένα τρισέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 5/11/2009, το οποίο επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει για αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Επιβεβαιώνει επίσης και την ύπαρξη του σχετικού εμπιστευτικού πορίσματος.

Φίλοι αναγνώστες
Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την γνησιότητά του και αν αυτό το καταφέρουμε, θα το δημοσιεύσουμε ολόκληρο.
Μπορείτε να πάρετε όμως μια ιδέα του περιεχομένου με κλικ στην φωτο αριστερά.

Σημείωση:  Έχουμε σβήσει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία πρέπει προηγουμένως να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...