Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Γερμανία ήταν ο βασικός προμηθευτής των χημικών όπλων της Συρίας!!

Το ναζιστικό παρελθόν και Know how ανάπτυξης χημικών όπλων στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου πολέμου, σκοτώνουν και σήμερα απειλώντας με καταστροφή και την Μεσόγειο !!

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να εξετάσουν κατά πόσον γερμανικές εταιρείες παραβίασαν το νόμο με την εξαγωγή υλικού προς τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή χημικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ( OPCW) έχει παράσχει στις αρχές έναν κατάλογο γερμανικών επιχειρήσεων, με βάση πληροφορίες που παρέχονται από τη Συρία.
Συμπλήρωσε ότι ορισμένες παραδόσεις έγιναν ...
  πριν ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο για την εξαγωγή ουσιών και υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή χημικών όπλων.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αποκάλυψε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις είχαν κάνει πάνω από 50 παραδόσεις συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου, αντλίες, ανιχνευτές αερίου και θειικού οξέος, τα οποία  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αερίου Σαρίν .
Βρέθηκαν ακόμη και γερμανικά σχέδια για την κατασκευή δύο μονάδων ικανών να παράγουν υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή Σαρίν.

Τα στοιχεία του OPCW αναφέρουν επίσης ότι η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν εμπλακεί για την παραγωγή των χημικών όπλων της Συρίας.

Θυμίζουμε ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι η Γερμανία εξήγαγε 111 μετρικούς τόνους χημικών ουσιών στη Συρία μεταξύ 2002 και 2006 και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του αερίου Σαρίν .

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Μήπως η Γερμανία (κι όχι μόνο αυτή) δεν προμήθευε χημικά όπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν;

Ανώνυμος είπε...

Η Μέρκελ τι σχέση έχει με την ιστορία των χημικών; Το άρθρο αναφέρει ότι η Γερμανία προμήθευε χημικά το 1980 μέχρι αρχές της δεκαετίας του 1990 και το 2002-2006, δηλαδή σταμάτησε με το που ανέλαβε καγκελάριος η Μέρκελ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνω να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες άλλων -όχι της Μέρκελ, η οποία δε φαίνεται να έχει καμμία σχέση.

katalytikos είπε...

Έχει σχέση με το σχέδιο καταστροφής των χημικών στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!

Δάφνη Μανουσάκη είπε...

@Καταλυτικός: ΟΚ, εάν η Γερμανία έχει σχέση, και η Βρετανία έχει σχέση. ΑΥτό που διαβάζω είναι ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς προχωράν στον έλεγχο των εταιρειών που πούλησαν τα όπλα. Η Βρετανία όμως, η οποία πούλησε όπλα ενώ είχε ξεσπάσει ο εμφύλιος στη Συρία, δεν έχει κάνει αντίστοιχες κινήσεις.

katalytikos είπε...

Προσοχή στις δηλώσεις Βεστερβέλε:
http://www.dw.de/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84/a-17240951

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...