Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρονται για ¨Υγιείς Ωκεανούς¨ και …ξεχνούν την χημική βόμβα στην Μεσόγειο!!!

1065 λέξεις και ούτε μια αναφορά για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο

Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ με τίτλο ¨ Ομιλία Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Συνέδριο της ΕΕ "Υγιείς Ωκεανοί - Παραγωγικό Οικοσύστημα: ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το Θαλάσσιο Περιβάλλον¨ και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!!
Σε ένα κείμενο 1065 λέξεων ούτε μια αναφορά για το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο!!!!

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 3/3/2014 με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό ΠΕΚΑ κο Ι. Μανιάτη και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, Janez Potočnik, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών Βιωσιμότητας, Klaus Topfer και ...
όλοι οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ.

Εκεί που θα έπρεπε να ακουσθούν οι ελληνικές ανησυχίες και φόβοι, για το σχεδιαζόμενο έγκλημα της απόρριψης χημικών στην Μεσόγειο, επέλεξαν να σιωπήσουν και μάλιστα σε ένα συνέδριο, που θεματικά τουλάχιστον, επέτρεπε την ανάπτυξη και διατύπωση των ερωτημάτων που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα.
Βέβαια, έκριναν ότι προέχει η Υγεία των Ωκεανών από αυτήν της Μεσογείου!!!

Γνωστή η συνταγή ...¨άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε¨ !!! ¨Αειφορία¨, ¨Πράσινη¨ ανάπτυξη, ¨Γαλάζια¨ ανάπτυξη, το moto στο κείμενο της ομιλίας!!
Και δεν έφτανε αυτό θα οργανώσουν λέει και  διεθνή Υπουργική διάσκεψη με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.
Κλιματική αλλαγή σε μια Μεσόγειο αποδέκτη χημικών???

Ανησυχείτε!!!!!!!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε μιλάμε για τα ίδια χημικά; Αυτά που διέθεσε η Γερμανία (όταν κυβερνούσαν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι και 2005/2006) στη Συρία για "ειρηνικούς σκοπούς";

Τόνοι γερμανικών χημικών ουσιών στη Συρία
Το θέμα της Συρίας επανέρχεται στον προεκλογικό αγώνα μετά τις καταγγελίες της Αριστεράς ότι στο παρελθόν η Γερμανία προμήθευε το καθεστώς με χημικά, με τα οποία μπορεί να παρασκευασθεί και νευροτοξικό αέριο. (19.09.2013)
http://www.dw.de/%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/a-17100057

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...