Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μήπως σχεδιάζουν να μας κομποστοποιήσουν μετά θάνατον ???

¨Χοῦς εἶ καί εἰς χοῦν ἀπελεύσει...¨ ή  “από χώμα είμαστε και σε χώμα θα καταλήξουμε”.

Όμως φαίνεται ότι δεν είναι πια …οικολογικό να πεθαίνεις και να σε θάβουν,  οπότε σχεδιάζουν την λύση της λιπασματοποίησής ή κομποστοποίησής μας.

Ας το δούμε αναλυτικά:
Για την κομποστοποίηση έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενες αναρτήσεις (ΕΔΩ, ΕΔΩ) με την επισήμανση της συμμετοχή κυκλωμάτων ανακυκλωτών – κομποστοποιητών στην δημιουργία του προβλήματος της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο και άλλους ρύπους, στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού και μάλιστα στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας (ecomafia).

Η άποψη μας για την κομποστοποίηση ως μέθοδο – τεχνολογία διαχείρισης αποβλήτων είναι θετική με την προϋπόθεση αφενός της διασφάλισης μη χρήσης τοξικών ή δυνητικά επικίνδυνων αποβλήτων και αφετέρου της σωστής  ανάλυσης κόστους -  οφέλους, περιβαλλοντικών επιπτώσεων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής (κλιματολογικές συνθήκες, τοπική ανάπτυξη, υποδομές κλπ), κοινωνικών επιπτώσεων, επαρκών ελέγχων, κλπ.

Διαβάσαμε όμως ...
πριν λίγες ημέρες μια απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) εταιρείας κομποστοποίησης, στην επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή του Ασωπού και πέσαμε από τα σύννεφα !!!
Οι … αρμόδιοι δεν βάζουν μυαλό, ούτε τους απασχολεί το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης των εδαφών και των υπογείων υδροφορέων της Βοιωτίας.

Στις πρώτες ύλες που εγκρίνουν για παραγωγή κομπόστ περιλαμβάνουν απόβλητα θερμικών επεξεργασιών (πτητική τέφρα, κλπ), απόβλητα βιολογικών και φυσικοχημικών επεξεργασιών και άλλους περίεργους κωδικούς από τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων, που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες !!!

Και η αποθέωση !!!
Συμπεριλαμβάνουν και απόβλητα νεκροταφείων !!!
(Δείτε την αρχική φωτο)

Τι εννοείτε αδέρφια???
Αν πρόκειται μόνο για τα στεφάνια και τα λουλούδια, τα οποία μάλιστα καταλήγουν στο μεγαλύτερο μέρος στις πίστες των νυχτερινών κέντρων, αυτά χαρακτηρίζονται ως αστικά απόβλητα, οπότε μικρό το κακό.
Όμως, επισημαίνουμε ότι τα προϊόντα εκσκαφών σε νεκροταφεία χαρακτηρίζονται ως μολυσματικά απόβλητα και χρήζουν ειδικής διαχείρισης.!!!

Ευχόμαστε να μην μας προορίζεται για λίπασμα ή εδαφοβελτιωτικό μετά θάνατον.

Κύριε Λαφαζάνη
Το ΥΠΑΠΕΝ θα πρέπει να παρέμβει και να αλλάξει άμεσα το πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων κομποστοποίησης, αλλά και να διερευνήσει επιτέλους το εμπιστευτικό πόρισμα, που είχε υποβληθεί από του Επιθεωρητές Περιβάλλοντος το 2009 και αφορά στη συμμετοχή της ¨ανακύκλωσης – κομποστοποίησης¨ στη δημιουργία του προβλήματος της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...