Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Στα μνημονιακά προαπαιτούμενα και τα θαλάσσια αιολικά πάρκα ?

Φαίνεται ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών για εγκατάσταση ΑΠΕ σε βουνά, κάμπους και θάλασσες είναι στα προαπαιτούμενα και μάλιστα με Γερμανική εντολή !!!!

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σπουδή των αρμοδίων για να γεμίσουν ακόμη και τις θάλασσές μας με ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ!!!

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η εκταμίευση 350.000,00 €  για την εκπόνηση της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης ανάπτυξης ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.

¨ΑΘΗΝΑ : 10/11/2015
Αρ.Πρωτ.οικ :  48304

Α Π Ο Φ Α Σ Η ...

ΘΕΜΑ : Έγκριση διάθεσης πίστωσης Τριακοσίων Πενήντα Χιλιάδων Ευρώ ( 350.000,00 € ) στο Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), από τις πιστώσεις του έργου 2012ΣΕ07580204 «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Κ.Α.Π.Ε.) ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» της ΣΑΕ 075/8/2015.¨

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Για το νέο ¨πράσινο¨ αναπτυξιακό σχέδιο που φέρει την ονομασία OFFSHORE ή άλλως Υπεράκτια (Θαλάσσια) Αιολικά Πάρκα, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Επαναλαμβάνουμε μόνο το τελικό συμπέρασμα.
Είναι από τις λίγες φορές, που ο τίτλος του ¨αναπτυξιακού¨ σχεδίου (OFFSHORE), ταιριάζει απόλυτα με το τελικό αποτέλεσμα.
Δηλαδή, η μη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα εκτινάξει στα ύψη τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα ρουφήξει τα ευρώ μας σε εξωτικούς τόπους και παραδείσους για offshore εταιρείες και επιπλέον θα καταστρέψει τις θάλασσές μας.

Το …φιλόδοξο πρόγραμμα ξεκίνησε επί ΓΑΠ το 2010.
Το 2012 το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ το σχετικό πρόγραμμα με τίτλο: ¨Εκπόνηση Μελετών για τη Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων¨.
Το κόστος ανέρχεται σε 799.500 ευρώ !!!!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Σύνθεση της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, υποθαλάσσιες μετρήσεις,  μετρήσεις αιολικού δυναμικού, κλπ.

Ελπίζαμε ότι η κυβέρνηση Πρώτη και Δεύτερη φορά αριστερά θα ακύρωνε τα σχέδια των ΑΠΕΤΖΗΔΩΝ, αλλά πέσαμε έξω.
Δυστυχώς συνεχίζουν και μάλιστα επιταχύνουν τις διαδικασίες !!!

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται το κόστος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ανά MWh, των αιολικών πάρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...