Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τα πάθη του ΑΣΩΠΟΥ συνεχίζονται





¨Ανάσταση¨ δεν αναμένεται…







Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μια άνευ προηγουμένου νέα προσπάθεια παραπλάνησης, όσον αφορά στο πρόβλημα της ρύπανσης του ΑΣΩΠΟΥ.

Πρώτος ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, από τον Οκτώβριο του 2015, με ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, κλπ, προαναγγέλλει το νέο ¨ολοκληρωμένο¨ σχέδιο του για την απορρύπανση της περιοχής του Ασωπού.
Τι περιλαμβάνει αυτό το … ολοκληρωμένο σχέδιο??
Τα πολύ πρωτότυπα …
α) δημιουργία παρατηρητηρίων Περιβάλλοντος και Υγείας και
β) δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.
Μια πρώτη εκτίμηση
Ή δεν γνωρίζει ακριβώς ...
το πρόβλημα ή προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε !!!

Ακολούθησαν όλοι αυτοί που ψάχνουν ευκαιρία για να πιάσουν το φτυάρι του θαψίματος της υπόθεσης. Θυμίζουμε ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά να θολώσουν τα νερά του Ασωπού από τότε που ο ΓΑΠ με την ¨πράσινη ανάπτυξη και τα ¨πράσινα μπουμπούκια¨, που τοποθέτησε σε όλες τις θέσεις κλειδιά, διέλυσαν κάθε έννοια περιβαλλοντικού ελέγχου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της διάλυσης της υπηρεσίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.¨
Όμως ακόμη και σήμερα, λόγω φόβου, προσπαθούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων μέσα από πρακτικές και μεθόδους που προσομοιάζουν απόλυτα με αυτές της μαφίας των αποβλήτων στην Ιταλία.

Και
Τελευταία εξέλιξη η πανηγυρική ενημέρωση  της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, στις 20-21/4/2016, για τις πολιτικές απορρύπανσης και αποκατάστασης του Ασωπού
Ποιοι ενημέρωσαν???
Κάποιο που δεν ξέρουν προς τα πού πέφτει ο ΑΣΩΠΟΣ
Κάποιοι που κρατούν εργολαβικά το φτυάρι του θαψίματος
Και
κάποιοι που είδαν φως και μπήκαν

Όλος ο θίασος επί σκηνής !!!
Για γέλια και για κλάματα !!!

Φίλες, φίλοι
Αν δεν δοθούν απαντήσεις για τα αίτια και την έκταση του προβλήματος, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, λύση δεν πρόκειται να δοθεί.

Δυο ερωτήσεις για τον κο Περιφερειάρχη
  • ·       ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Cr(VI)  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ (Θήβα, Αυλίδα, κλπ) ?????
·       Τι αναφέρεται στο εμπιστευτικό πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2009 για τη ρύπανση της περιοχής του Ασωπού, του οποίου η τύχη αγνοείται ???

Τις απαντήσεις τις έχουμε δώσει πολλές φορές (ΕΔΩ, ΕΔΩ)
Αλλά,
προτείνουμε να διαβάσετε και την ανάρτηση του πλέον γνωστού ΟΙΚΟ - ΜΜΕ
, η οποία περιέργως παρέμεινε στα αζήτητα (ΕΔΩ) !!!

Με την υγεία εκατομμυρίων πολιτών δεν παίζουμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...