Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο κος Σταθάκης, οι ¨σύμβουλοι¨ και το ρεύμα που καίει τους καταναλωτές


Οι επιπτώσεις των αλλοπρόσαλλων πολιτικών προώθησης της δήθεν πράσινης ενέργειας είναι γνωστές.
-        Χρεοκοπία, ξεπούλημα  ΔΕΗ
-        Φουσκωμένοι λογαριασμοί, ενεργειακή φτώχια
-        Αστάθεια δικτύων, κίνδυνοι blackout
-        Καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος, κλπ, κλπ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστή στις Γερμανικές εντολές, μια και η Γερμανία έχει  ορισθεί ως ο θεματοφύλακας των ΑΠΕ, συνέχισε με τον ίδιο ζήλο των προηγούμενων την υλοποίηση πολιτικών προώθησης των ΑΠΕ πασπαλισμένες με επικοινωνιακή, δήθεν αριστερή φρασεολογία, η οποία μπορεί να χαρακτηρισθεί ως …από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Για τη λήψη των αποφάσεων και τον σχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής σημαντικό μέρος ευθύνης έχουν και οι αποκαλούμενοι σύμβουλοι των υπουργών ή άλλως οι παρατρεχάμενοι των υπουργικών γραφείων.
Το ποιοι αναλαμβάνουν θέση συμβούλου, με ποια κριτήρια και διαδικασία είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε.
Σήμερα ο αριθμός των μετακλητών συμβούλων στις καρέκλες των υπουργικών γραφείων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ακόμη και αυτό της χρυσής πασοκικης εποχής. Ειδικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προσλάβει ένα μικρό στρατό συμβούλων, που ούτε τα 120 ενωμένα εργοστάσια δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες προμήθειας καρεκλών.   

Ένα μικρό χαρακτηριστικό ...
παράδειγμα για τον …ενεργειακό προσανατολισμό αυτών των συμβούλων:

Με την αριθμ. πρωτ. 15927/10-4-2017 απόφασή του ο κος Σταθάκης προσλαμβάνει σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού σύμβουλο, πτυχιούχο  της Σχολής  Κοινωνικών  και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και διετή εμπειρία  μετά  την  απόκτηση  του  μεταπτυχιακού  σε  θέση  Ειδικού  Επιστημονικού Προσωπικού, όπως αναγράφεται στην απόφαση.  
Με βάση σύντομο βιογραφικό, που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο από τα πρακτικά συνεδρίου του Γερμανικού Ιδρύματος Rosa Luxemburg , Αθήνα, 10 - 12 Οκτωβρίου 2013, διαβάζουμε για τη νέα σύμβουλο:
¨Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Msc  Environmental and Resource  Management , με ειδίκευση στις ενεργειακές σπουδές. Έχει κάνει έρευνα για οργανώσεις στην Ολλανδία οι οποίες προσπαθούν να εντάξουν στην ενεργειακή μετάβαση πολίτες και άλλους παράγοντες οι οποίοι παλιότερα αποκλείονταν από αυτήν, με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι προτείνουν εναλλακτικές στο κυρίαρχο πλαίσιο γνώσης γύρω από την ενεργειακή μετάβαση. Ενδιαφέρεται για την προώθηση της ιδέας της ενεργειακής δημοκρατίας στην Ελλάδα και για τη συγκρότηση πρωτοβουλιών υπέρ των ΑΠΕ σε τοπικό επίπεδο. ¨

Για τα Γερμανικά ιδρύματα (STIFTUNG) διαβάστε προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ.



Φίλες, φίλοι
Ας το πάρουμε απόφαση!!!
Δεν υπάρχει σωτηρία …

1 σχόλιο:

Αντκαν είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=JH4v-Jlds78

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...