Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

25η Ιανουαρίου, Malaka’s day, η νέα παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ !!!

Μια ομάδα πολιτών αποφάσισε, πριν ένα μήνα περίπου, να ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ την καθιέρωση μιας παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στα αισθήματα που νιώθουν οι πολίτες εκείνοι, οι οποίοι παρασυρόμενοι από τις πολιτικές υποσχέσεις ψηφίζουν και μετά οι υποσχέσεις αποδεικνύονται κάλπικες. 

Πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ στη Ζυρίχη για να εξετάσει το αίτημα. Αρχικά το έκαναν αποδεκτό διότι αναγνώρισαν ότι πράγματι αφορά σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Προέκυψε όμως πρόβλημα με την ονομασία αυτής της ημέρας.
Έπρεπε να βρεθεί μια λέξη αφενός να είναι ήδη γνωστή σε πολλές χώρες και αφετέρου να προφέρεται εύκολα.

Στα προτεινόμενα ονόματα ήταν idiot day, stupid day, fool day, indignados day. Μετά από έντονες συζητήσεις έπεσε στο τραπέζι η πρόταση από ένα μέλος της επιτροπής, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, να ονομασθεί Malaka’s day.

Στην αρχή επικράτησε αμηχανία, όπως όμως φάνηκε στη συνέχεια όλοι ήξεραν το νόημα της λέξης, αφού ...
οι περισσότεροι είχαν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα στη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών.
Σκέφτηκαν ότι στο παρελθόν η λέξη ¨μαλάκας¨ θεωρούταν άσεμνη, αλλά πλέον η χρήση της έχει απενοχοποιηθεί και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθημερινή επικοινωνία.

Επίσης, η λέξη αποτυπώνει ανάγλυφα το άτομο ,που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική, επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Βέβαια, στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε ¨άρρωστος¨ και στα νεότερα χρόνια η λέξη ¨μαλακία¨ ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία.
Μικρή διαφωνία πρόβαλλε ο εκπρόσωπος των Φιλιππίνων διότι εάν αλλάξει ο τονισμός της λέξης, δηλαδή σε   ¨μαλακάς¨, τότε στην Φιλιππινέζικη μυθολογία σημαίνει ¨δυνατός άνδρας¨.

Τελικά η πρόταση έγινε αποδεκτή και μάλιστα μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ως malakas day επιλέχθηκε η 25η Ιανουαρίου!!

Υπογράφτηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα και θα αρχίσει να εορτάζεται από το 2017. Πρότειναν μάλιστα να ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για να συλλέξουν προτάσεις ως προς το είδος των εκδηλώσεων, πράγμα που θα γίνει άμεσα.

Σημειώνεται ότι η malakas day συμπίπτει, εντελώς τυχαία, με την άνοδο στην εξουσία της ¨ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ¨.

Υ.Γ: Παλαιότερη ανάρτησή μας, απλά αλλάξαμε μια ημερομηνία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...