Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη έχει προγραμματίσει 9 ηλιοθερμικά στην Κρήτη, 7 εκ των οποίων στην επαρχία ΣΗΤΕΙΑΣ!!!

κλικ για μεγέθυνση

Εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ, θα πρέπει να εξετασθούν
  • η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και
  • η καταγγελία στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων της απόφασης οικ 48963, (ΦΕΚ 2703/Β/5-10-2012), όσον αφορά στις προδιαγραφές του περιεχομένου της ΑΕΠΟ του έργου.
Τα λέει όλα το σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση:
¨Λατρεμένη Σητεία, με το γαλήνιο βλέμμα, σαν όμορφη κοπελιά που σε χτυπούν, σε κλωτσούν, σε βιάζουν για να σε πουλήσουν φτηνά στο σκλαβοπάζαρο κουρελιασμένη. Ελπίζω τα "κύτταρά" σου να αντιδράσουν και να χτυπήσουν το καρκίνωμα που πάει να σε κατασπαράξει!!!!!! Γιατί η ομορφιά σου δεν κρύβεται...¨

Η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη το είχε σχεδιάσει από χρόνια!!!
Δείτε τον αρχικό πίνακα, με το λογότυπο του ΥΠΕΚΑ και του ΚΑΠΕ από σχετική παρουσίαση πριν κάποια χρόνια, και θα καταλάβετε ποιά ανάπτυξη και για ποιούς, σχεδιάζουν για την επαρχία Σητείας!!!
9 ηλιοθερμικά για όλη την Κρήτη, 7 από αυτά στο Νομό Λασιθίου και στην επαρχία Σητείας!!! Σύνολο ισχύος 283 ΜW
Είναι άσχετοι??
ΟΧΙ!!
Είναι πολύ σχετικοί και επικίνδυνοι!!!!
Με ¨καθρεφτάκια¨ θεωρούν ότι μπορούν να θαμπώσουν τους κατοίκους της περιοχής για να εξυπηρετήσουν … επενδυτές!!
Και το παράδοξο !!! Παρά την...
αλλαγή της ¨εθνοσωτήριας¨ κυβέρνησης ΓΑΠ, η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη συνεχίζει σαν να μην συνέβη τίποτα!!!!!! Ίδια τα πρόσωπα, ίδιοι οι μηχανισμοί, ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο για ΑΠΕ !!!

Φίλοι αναγνώστες
Ο δρόμος άνοιξε, για τις καταστροφικές …επενδύσεις των ηλιοθερμικών, με την πρώτη περιβαλλοντική αδειοδότηση 60 ΜW στη θέση ΧΩΝΟΣ τηςεπαρχίας Σητείας.

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας αυτό το πόνημα των 11 σελίδων της ΑΕΠΟ του έργου (Οι αποφάσεις για έργα κατηγορίας Β έχουν μεγαλύτερη έκταση κειμένου!!!),  δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις ελλείψεις, παραλήψεις, κενά, που εμφανίζει.
Χαρακτηριστικά τέτοια σημεία είναι:
- Η ελλιπής περιγραφή του έργου
- Η μη επιβολή αναλυτικών όρων και προϋποθέσεων για
  • το είδος των βιοκαυσίμων που θα χρησιμοποιηθούν (ελαιοπυρήνα ?, πυρηνόξυλο ?, κτηνοτροφικά και αστικά απόβλητα?, άλλο?)
  • τις λατομικές και χωματουργικές εργασίες
  • την προστασία της χλωρίδας και πανίδας
  • τα δίκτυα υψηλής τάσης:
- Τα συστήματα παρακολούθησης (monitoring)
- Η έλλειψη σχεδίου δράσης σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος
Σημείωση: Ποια άλλη δραστηριότητα με χρήση χιλιάδων τόνων επικίνδυνων υλικών στην παραγωγική διαδικασία, δεν έχει υπαχθεί σε SEVESO?? Θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιγράψουν σε ειδικό κεφάλαιο στην ΑΕΠΟ το σχέδιο δράσης σε αυτές τις περιπτώσεις (διαρροές, διαχείριση, κλπ)  

Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό (το έργο υπάγεται στην Κατηγορία Α και Υποκατηγορία Α1), θα πρέπει να πούμε, για τους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στην ανεξέλεγκτη και χωρίς σχέδιο εγκατάσταση ΑΠΕ, ότι:
Εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ, θα πρέπει να εξετασθούν αφενός η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και αφετέρου η καταγγελία στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων της απόφασης οικ 48963 περί ¨ προδιαγραφές Περιεχομένου Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για έργα και δραστηριότητες κατηγορίας Α', της υπ' αριθ. 1958/13-1-2012 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ισχύει, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 7 του Ν.4014/2011 ¨

Τι λέμε τώρα….
Αφού στελέχη των αδειοδοτουσών  αρχών του ΥΠΕΚΑ, θεωρούν παράσιτα (!!!) όσους αντιδρούν στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ (προηγούμενη σχετική ανάρτηση ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...