Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η κατανομή αρμοδιοτήτων στο ΥΠΕΚΑ

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

 Ο υπουργός Ε. Λιβιεράτος θα προσδιορίζει τη γενική πολιτική του υπουργείου και θα συντονίζει την εφαρμογή της, ενώ θα έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία και την εκπροσώπηση του υπουργείου στους διεθνείς οργανισμούς. Κρατά επίσης από τον τομέα της ενέργειας.........
τις αρμοδιότητες για τους υδρογονάνθρακες (έρευνα και εκμετάλλευση) και από τον τομέα του περιβάλλοντος τους οργανισμούς ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το πράσινο ταμείο και την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης αναλαμβάνει τους τομείς χωροταξίας-πολεοδομίας, δασών, υδάτων, την ειδική γραμματεία επιθεώρησης περιβάλλοντος, την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος για το περιβάλλον, το Κτηματολόγιο.

Ο υφυπουργός Α. Παπαγεωργίου θα έχει τις αρμοδιότητες των γενικών διευθύνσεων ενέργειας, φυσικού πλούτου, ελέγχου καυσίμων και τις αρμοδιότητες για τα μεταλλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...