Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Έρχεται καύσωνας και εβδομάδα νέφους!!!


Φίλοι αναγνώστες,
Κοιτάζοντας τα μετεωρολογικά μοντέλα, όπως αυτό της αρχικής φωτό, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μετεωρολόγος για να καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί στην Αττική τις επόμενες 7 ημέρες από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης κυρίως ,αλλά και ζέστης!! (Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία χειρότερη εμφανίζεται η επόμενη Πέμπτη 12/7)

Το μεγάλο πρόβλημα κυρίως φαίνεται ότι θα είναι εκτός από τη ζέστη (37 -38ο C), η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της άπνοιας και των συνθηκών που ευνοούν τη δημιουργία του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής.
Τέτοιες ημέρες η πολιτεία πρέπει να έχει ένα σχέδιο , μια σειρά μέτρων σε περιπτώσεις που τα όρια των ρύπων, κυρίως δευτερογενών όπως του Όζοντος, ξεπεράσουν τα όρια συναγερμού, με στόχο την προστασία της υγείας όχι μόνο των ευπαθών ομάδων, αλλά όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.

Και υπάρχουν τέτοια μέτρα!!!
Αλλά η πράσινη ανάπτυξη όπως γράψαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ κατήργησε τη σχετική Υπουργική Απόφαση !!!!!!

Μια έκκληση προς τον νέο Υπουργό!!
Άμεσο σχεδιασμό λήψης........
έκτακτων μέτρων σε περιπτώσεις υπερβάσεων !!!!!
Μην ακούτε τους δήθεν ¨ειδικούς¨ ότι για το Όζον δεν υπάρχουν μέτρα!! Υπάρχουν και μάλιστα αποτελεσματικά!
Πρόταση:
Εάν μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στο διάστημα 05:00 – 10:00 των πρωτογενών ρύπων Υδρογανανθράκων (HC) και Οξειδίων του αζώτου (NOx) στο κέντρο, θα μειωθεί και η μέγιστη τιμή (pick) του όζοντος που εμφανίζεται από 15:00 – 18:00 σε περιφερειακούς σταθμούς!!
Ολοκληρωμένη πρόταση ΕΔΩ

Είναι από τις φορές που ευχόμαστε η πρόβλεψη μας να μην επαληθευθεί!!!

Και
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δεν θα είναι δικαιολογία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...