Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΚΑΠΕ: Όλοι δικοί μας είμαστε ???



Το «ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ¨ξερό¨ ψωμί»  πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα με βάση τα σημερινά δεδομένα !!!


Μας αρέσει σερφάροντας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να επιλέγουμε βαρύγδουπους τίτλους δαπανών, έργων , μελετών , κλπ.
Σε μια τέτοια περιήγηση πέσαμε πάνω στον παρακάτω τίτλο έργου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ):
Και είπαμε να τον ψάξουμε.
Τι το θέλαμε και μεις ….
Δείτε τι προέκυψε:
Το  Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) υπογράφει σύμβαση με......
την εταιρεία KANORSEMR για το έργο που εμφανίζεται στον παραπάνω τίτλο.
Στην εταιρεία όμως αυτή συμμετέχει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου ανάλυσης ενεργειακών συστημάτων του ΚΑΠΕ, όπως εμφανίζεται στις επίσημες  ιστοσελίδες της εταιρείας KANORS - EMR (ΕΔΩ) και του ΚΑΠΕ (ΕΔΩ)!!!
Δεν γνωρίζουμε τη νομική διάσταση του ζητήματος, αλλά ούτε θα σχολιάσουμε και το ηθικό μέρος. Μπορεί να ισχύει η μοναδικότητα που σημειώνεται στον τίτλο του έργου, μπορεί να ισχύουν και άλλα που ίσως δεν γνωρίζουμε, όμως η εταιρική σχέση στελέχους του ΚΑΠΕ  έπρεπε να περιγράφεται στη σχετική απόφαση με όλα τα επιχειρήματα-αιτιολογίες που συνηγορούν στην ανάγκη ανάθεσης του έργου στην εταιρεία αυτή!!!!

Κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος
Απαιτείται άμεση αναδιοργάνωση, αξιολόγηση όλων των φορέων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ!!!!!!!!!

2 σχόλια:

Γ. Γιαννακίδης είπε...

Σε απάντηση της ανάρτησης θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Δεν έχω καμιά εταιρική σχέση με την συγκεκριμένη εταιρία. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζομαι στο ΚΑΠΕ, κάτι το οποίο αναφέρεται στο βιογραφικό μου. Είναι γεγονός ότι η παρουσίαση του βιογραφικού μου στην ιστοσελίδα δεν ήταν ξεκάθαρη, γι’αυτό και ζήτησα να επαναδιατυπωθεί για να αποτυπώνεται με σαφήνεια η συνεργασία που έχει η εταιρεία με το ΚΑΠΕ.
Το λογισμικό που παράγει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ένα από τα δύο λογισμικά που χρησιμοποιούνται σαν λογισμικά επικοινωνίας (Interface) για το μοντέλο TIMES, το οποίο έχει αναπτυχτεί από το ETSAP (http://www.iea.org/techno/iaresults.asp?id_ia=15) ένα «Σύμφωνο Εφαρμογής» (Implementing Agreement) του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (Ιnternational Εnergy Αgency http://www.iea.org ) του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος από το 1977 (http://www.iea.org/country/m_country.asp?COUNTRY_CODE=GR). Μάλιστα το ΚΑΠΕ έχει αναλάβει το ρόλο του Φορέα Λειτουργίας (Operating Agent) του ETSAP από τον Ιανουάριο του 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ETSAP υπάρχουν εδώ: http://www.iea-etsap.org/web/index.asp και για το λογισμικό υπάρχουν εδώ: http://www.iea-etsap.org/web/tools.asp .
Ειδικότερα, το συμβόλαιο το οποίο αναφέρεται στην ανάρτηση, γίνεται στα πλαίσια ενός έργου το οποίο ανατέθηκε σε ομάδα που ηγείται από το ΚΑΠΕ και αποτελείται από το ΕΜΠ, το Φιλανδικό ερευνητικό κέντρο VTT και την εταιρεία KANORS, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, από το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (Joint Research Center - JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Η απόφαση ανάθεσης βρίσκεται εδώ: http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:160681-2012:TEXT:EN:HTML) . Το ΚΑΠΕ είναι ο επικεφαλής της ομάδας οι άλλοι οργανισμοί είναι «υπεργολάβοι» του ΚΑΠΕ για το συγκεκριμένο έργο. Οι προδιαγραφές του έργου, όπως τέθηκαν από το JRC, καθόρισαν τη χρήση του λογισμικού και επομένως τη συνεργασία με το VTT και την KANORS.
Ελπίζω τα παραπάνω να βοήθησαν στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος.
Με εκτίμηση.
ΓΓ

katalytikos είπε...

Ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση.
Μόνο μια παρατήρηση.
Όλα αυτά που αιτιολογούν την υπογραφή του συμβολαίου,και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα έπρεπε να ήταν στο κείμενο της σχετικής απόφασης που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Φυσικά και κατανούμε τη μοναδικότητα των λογισμικών, όταν μάλιστα αφορούν σε τέτοιες εξειδικευμένες εφαρμογές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...