Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ δεν είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!


¨Τα αιολικά είναι σαν τα καμπαναριά, δεν επιτυγχάνουν και δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά έχουν ισχυρό θρησκευτικό συμβολισμό ¨






Εκεί μας έφθασε το ¨πράσινο¨ lobby !!! Προσπάθησαν για πολλά χρόνια και πέτυχαν τελικά  να … ανακηρύξουν την οικολογία θρησκεία και τους ¨σκεπτικιστές¨ και υποψιασμένους, αιρετικούς!! Λέτε να προχωρήσουν και σε αναβίωση της ιεράς εξέτασης, όπως το Μεσαίωνα???

Δεν θα εκπλαγούμε εάν ο διάλογος και τα επιχειρήματα μετακινηθούν από το πεδίο της επιστήμης στο πεδίο της θεολογίας και της πίστης.
Πολλοί … βοήθησαν σε αυτή την εξέλιξη!
Πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που μέσα από την οικολογία προωθούν τα συμφέροντα τους, αλλά δυστυχώς συμμετέχουν ακόμη και θρησκευτικοί ηγέτες!!
Ο προσηλυτισμός δρα ανεξέλεγκτα και κάθε νόμιμη, βάσιμη και επιστημονική κριτική, εξαφανίζεται!! Βέβαια στη διάθεση τους έχουν άπειρα μέσα!! Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, εκπαίδευση, πανεπιστήμια, δημοσιογράφους κλπ κλπ κλπ

Φίλοι αναγνώστες,
Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε πού οδηγεί (… με μαθηματική ακρίβεια) αυτή η ¨τρομοκρατική¨ προσέγγιση των οικολογικών θεμάτων, τόσο........
πιο αποτελεσματικά θα αντιμετωπισθούν περιβαλλοντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Έτσι, ίσως κάποια στιγμή οι υπέρμαχοι των οικολογικών κινήσεων και οι σκεπτικιστές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν ήρεμα και απλά για το καλό του περιβάλλοντος.
Οι κραυγές κάποιων, χωρίς μάλιστα να τεκμηριώνονται με επιστημονικά στοιχεία, όχι μόνο δεν πείθουν αλλά δημιουργούν υποψίες για το τι πραγματικά εξυπηρετούν!!!

Μπορείτε λοιπόν να αποκαλείτε την οικολογία ιδεολογία ή πολιτική κίνηση, ακόμη και lifestyle!!!
Σίγουρα δεν είναι θρησκεία!!

Παράδειγμα
(σχόλιο αναγνώστη σε δημοσίευμα της Quardian)
Η Οικολογία στην περίπτωση των κλιματικών αλλαγών έχει πάρα πολλές δομικές ομοιότητες με τη θρησκεία!!
Δείτε τις παρακάτω συσχετίσεις μεταξύ θρησκείας και κλιματικής αλλαγής
Μοναχός  = Επιστήμονας
Ιερέας =  Δημοσιογράφος
Αμαρτία = Εκπομπές CO2
Σωτηρία = Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης
Συγχωροχάρτια = Δικαιώματα άνθρακα
Εκκλησία = IPCC
Αγία Γραφή = Οι εκθέσεις της IPCC
Ευαγγελιστές= Ακτιβιστές
Θεός = GAIA ¨Βασικό κομμάτι της οικολογικής επιστήμης, προτείνοντας ουσιαστικά να θεωρούμε τον πλανήτη ως το περικλείον αντικείμενο όλης της οικολογικής μελέτης- Θεωρία Lovelock¨
Ιούδας = Lovelock ¨Aνεξάρτητος επιστήμονας, συγγραφέας, ερευνητής και περιβαλλοντολόγος . Είναι διάσημος κυρίως επειδή πρότεινε και εκλαΐκευσε την υπόθεση της Γαίας. Όμως, το 2004 προκάλεσε αίσθηση όταν διαχώρισε τη θέση του από πολλούς συναδέλφους του περιβαλλοντολόγους δηλώνοντας ότι "Μόνο η πυρηνική ενέργειας μπορεί τώρα να σταματήσει την παγκόσμια υπερθέρμανση"
Κόλαση = Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω φαινομένου του θερμοκηπίου
Θεϊκά Σημάδια = Οποιαδήποτε θύελλα,  ξηρασία, καύσωνας κλπ
Φόροι = Φόροι άνθρακα

(Η ιδέα γι αυτή την ανάρτηση δόθηκε από σχετικό άρθρο της Quardian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...