Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Καλή είδηση, καλή αρχή, αλλά….


Διαβάσαμε ΕΔΩ ότι:
¨Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι με εντολή του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες.
Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει  πλέον από μηδενική βάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση με τη διευκρίνιση πως η απόφαση αυτή δεν ισχύει για ειδικές γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως  το ΣΔΟΕ.
Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό, καταλήγει η ανακοίνωση……….¨.

Πώς να μην επικροτήσουμε  αυτή την απόφαση, αφού καιρό τώρα με πάρα πολλές αναρτήσεις έχουμε αποκαλύψει την ¨πράσινη¨ τακτική για να παρακάμπτει τη διοίκηση και να βολεύει τα ¨δικά της παιδιά¨ με τη δημιουργία Ειδικών Γραμματειών, Ειδικών Υπηρεσιών, Ειδικών Γραφείων, Ειδικών Θέσεων κλπ!!!

Όμως κε Πρωθυπουργέ
Επειδή η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη ήταν ¨μανούλα ¨σε τέτοιου........
είδους ρυθμίσεις, επισημαίνουμε ότι η ίδρυση αυτών έγινε με νόμους, πολλούς από τους οποίους ψήφισε και η Ν.Δ!!! Η κατάργησή τους λοιπόν θα πρέπει να γίνει με νέο νόμο και με πρόβλεψη για το προσωπικό, που εν τω μεταξύ έχει προσληφθεί, αποσπασθεί ή μεταταχθεί σε αυτές τις υπηρεσίες. Επιπλέον, θα πρέπει να ορισθεί σε ποιες υπηρεσίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους και φυσικά να προηγηθεί έλεγχος των οικονομικών αλλά και των διοικητικών πράξεων ή … παραλείψεων και όχι μόνο!!!!

Καλή αρχή!!!
Προτείνουμε επίσης να εξετασθεί και η επέκταση του μέτρου και σε κάποιες ανεξάρτητες αρχές, σώματα επιθεώρησης, ειδικές υπηρεσίες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης !!!

Εάν αντέχετε να θυμηθείτε όλες τις νέες ... υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ, κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...