Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τελευταίοι να κλείσουν την πόρτα



Μην παίζετε άλλο με τον πόνο μας!!
Μπρατσάκια, μάσκες, βατραχοπέδιλα, μοχίτος, ξενύχτια, ποτά, παντόφλες, πανηγύρια, όλα στο σακίδιο και φερμουάρ!!! Κλείστε και την χθεσινή πανσέληνο στη βαλίτσα και καλώς να ορίσετε!!
Προσοχή, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τροφοεφόδια για το χειμώνα. Λάδι (για φαγητό και για το λύχνο), ξύδι, κρασί, τσιτσί,  τυρί, πελτέ, κοκό, μελιτζάνες, σκόρδο για να μην σας ματιάσουν, φασολάκια, κρεμμύδια, πατάτες γιατί τα σχετικά κινήματα πάπαλα, ντομάτες  κλπ κλπ κλπ.
Βλίτα μην φέρετε, έχουμε!!
Οι επιστρέφοντες από Μύκονο ας πακετάρουν και κανένα αστακό ή καμιά αστακοκαραβίδα.  Εμείς βάζουμε το νερό, το βράσιμο και την όρεξη άντε και τα μακαρόνια!!
Αδέρφια!
Μόλις είδαμε το εκκαθαριστικό της εφορίας, όπου φύγει φύγει, με αποτέλεσμα μόνο άμμο και φύκια προλάβαμε και φέραμε με την επιστροφή μας!!

Και μπαίνουμε στο ψητό.
Τα νέα δεν είναι καλά! Και δεν εννοούμε μόνο τα νέα (χιλιό)μετρα ασανσέρ, των 11,5 ή 13,5 ή 15 ή 20 (…να τα αφήσω??) δις ευρώ,  που ευγενώς προσφερόμενοι μας αναλύουν καθημερινά τα ΜΜΕ, γιατί τη λύση την έχουμε στο τσεπάκι: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Εννοούμε φυσικά την.....
είδηση για τις luxury χέστρες της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Με βάση τις αποκαλύψεις του “Ελεύθερου Τύπου” : ¨ Παράλογες δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως Περιουσίας του ΑΠΘ, με αποκορύφωμα τις 30.000 που κόστισε η ανακαίνιση της τουαλέτας της πρυτανείας….¨.   

Με την ανάγνωση της είδησης, δεν χε…καμε και από τη χαρά μας, αλλά αντίθετα στις τάξεις των ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ επικράτησε  αγανάκτηση και έντονη δυσφορία (…. δυσοσμία θα το λεγα). Όμως κάτσαμε και το φιλοσοφήσαμε.
Εδώ που τα λέμε, ίδια ποσότητα και ποιότητα είναι με τα δικά μας??
Όχι φυσικά! Oπότε χρήζουν ειδικής … υποδοχής, επεξεργασίας και αντιμετώπισης. Εξάλλου οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί μπορούν και υπαίθρια ή έστω σε τούρκικη με Niagara, ανακούρκουδα ! Φαντάζεστε καθηγητής πανεπιστημίου με κατεβασμένα παντελόνια να τρέχει στα βουνά για τις … ανάγκες του??? Και αν τους κατέβει καμιά ιδέα με το σφίξιμο, να μην έχουν δηλ online διασύνδεση, διαδραστικό πίνακα και άλλα ….κόλπα, για να την σώσουν ?? Να πάει άπατη δηλαδή με τον αχόρταγο??
Εμείς δεν αποκλείουμε επίσης και την περίπτωση, αυτές οι τουαλέτες - θρόνοι να χρειάζονται και σαν εργαστήριο, ώστε να μαθαίνουν οι φοιτητές τι εστί κρίση, ανάπτυξη, λιτότητα κλπ

Τέρμα τα αστεία!!!
Η πρόταση μας: Όσοι πανεπιστημιακοί … δάσκαλοι έχουν αναλάβει κατά καιρούς δημόσια θέση αξιώματα, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες και τα πεπραγμένα τους και μετά ό,τι λέει ο νόμος !!!!
Με όλη την καλή διάθεση, κάποιοι ας καταλάβουν ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουν τα τηλεπαράθυρα, το lifestyle, την κομματική καμαρίλα, τις καρέκλες εξουσίας και να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

STOP!!!!!
Φίλοι, δεν μπορώ να συνεχίσω για να γράψω επίλογο !!
Κάτω από το σπίτι περνά ένας κάγκουρας πάνω - κάτω - πάνω - κάτω με τέρμα το τραγούδι ¨το προσκλητήριο¨. Τα νεύρα μου τσατάλια!!
- Καλά σου έκανε ρεεεε και παντρεύεται άλλο!!!!

Υ.Γ: Μην τυχόν κλείσετε την πόρτα άμα τη επιστροφή σας, αστεία το είπαμε. Αφήστε τα κλειδιά εύκαιρα ,γιατί με αυτά που μας περιμένουν θα πάρουμε σίγουρα τα βουνά, το πολύ μέχρι την παρέλαση!!!!

Ακούστε μια καταπληκτική rock εκτέλεση, από τον Lou Reed, του τραγουδιού του Kurt Weill  ¨September song¨.


 When I was a young man courting the girls
I played me the waiting game
If a maid refused me with a tossing curls, oh,
I let the old earth, take a couple of whirls
While I plied her with tears in prays of pearls
And as time came around she came my way
As time came around she came
For its a long, long while, from May to December
And the days grow short, when you reach September
And I have the lost my tears, and the walking in the little rain
Hey honey, I haven't gotta time for gaining Waiting Game
And the days turn to crawl(?grow old?) as they grow few
September, November
And these few colden(?golden?) days I'd like to spend 'em with you
These golden days, I'd like to spend 'em with you
And the days dwindle down to a precious few
September, November
And I'm not quite a quip for the waiting game
I have a little money, and I have a little pain
And these few golden days, as the days grow so few
These golden days, I'd like to spend 'em with you
These precious golden days, I'd like to spend 'em with you
September song, September song
September song, September song

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...