Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣΩΠΟΣ: Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις!!!



Η πρώτη ανάρτηση αυτού του ιστολογίου ήταν σχετική με το θέμα του Ασωπού!! Ακολούθησαν δεκάδες άλλες σχετικές με αυτό το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα(αναζητείστε σε αυτό το ιστολόγιο), μέσα από τις οποίες παρουσιάσαμε και αξιολογήσαμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με στόχο να αποκαλυφθούν τα αίτια, το μέγεθος, οι επιπτώσεις και φυσικά οι ένοχοι.

Έχουμε επίσης επισημάνει ότι για την αποκάλυψη της αλήθειας, η άκρη του νήματος κρύβεται σε ένα εμπιστευτικό πόρισμα που κατετέθη το Νοέμβριο του 2009 (Υπάρχουν αναφορές για αυτό το εμπιστευτικό πόρισμα και σε μεγάλα ΜΜΕ), αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του ή καλύτερα άκρα του τάφου σιωπή!!!
Από το 2009, θεωρούμε ότι με πρόσχημα ¨τα χαμόγελα για τον Ασωπό¨ ξεκίνησε ουσιαστικά η παραπλάνηση και το θάψιμο των ευρημάτων, τα οποία είχαν προσδιορισθεί και ταξινομηθεί μέχρι τότε.

Επειδή τώρα έχουμε νέα πολιτική ηγεσία και ίσως να μην έχει ακόμη ενημερωθεί για τα αναγραφόμενα στο εμπιστευτικό έγγραφο, αποφασίσαμε να υποβάλλουμε μια σειρά ερωτήματα μήπως και αρχίσει πάλι κάτι να κινείται. Αν και πιστεύουμε ότι ο χρόνος που ζητούσαν οι κάθε είδους υπεύθυνοι - ένοχοι τους δόθηκε και με το παραπάνω στα χρόνια της πράσινης ανάπτυξης, έτσι ώστε τα όποια αποδεικτικά στοιχεία είναι πιθανόν να έχουν αλλοιωθεί ή και να έχουν εξαφανισθεί. Όμως, θέλουμε να ......
ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να λάμψει η αλήθεια και να δρομολογηθούν οι πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα, που αφορά στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων!!!

Τα ερωτήματά μας λοιπόν:
-        Ποια είναι τα αίτια, το μέγεθος και οι επιπτώσεις της ρύπανσης των υδροφορέων με εξασθενές χρώμιο?
-        Γιατί το εξασθενές χρώμιο, εκτός από τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Σχηματαρίου, εμφανίζεται και σε άλλες καθαρά γεωργικές περιοχές και τι κοινό στοιχείο τις συνδέει?
-        Τι προηγήθηκε, σε περιοχές που δεν συνδέονται άμεσα με την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων - Σχηματαρίου, η ρύπανση των εδαφών ή η ρύπανση του υδροφορέα?
-        Υπάρχουν αποδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις ή απλές ενδείξεις, για τους υπεύθυνους που δημιούργησαν το πρόβλημα?
-        Το πόρισμα του 2009 έχει σταλεί στον Εισαγγελέα?  Αν όχι ποιοι ¨μπλόκαραν¨ αυτή την διαδικασία?
-        Εκτός από την τότε πολιτική ηγεσία, σε ποιους άλλους έχει υποβληθεί επίσημα το πόρισμα?
-        Ποια ήταν η συμμετοχή και η ευθύνη κρατικών φορέων στη δημιουργία του προβλήματος?
-        Μόνο το εξασθενές χρώμιο και τα βαρέα μέταλλα συνθέτουν το πρόβλημα ή μήπως υπάρχουν και άλλα ευρήματα?
-        Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έχει ασχοληθεί ή σκοπεύει να ασχοληθεί με αυτά τα ευρήματα?
-        Ποια είναι τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διάσωση του Ασωπού, η οποία εκπονείται από τον κο Νίκο Παπανδρέου  σε συνεργασία με την επίκουρο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Φοίβη Κουντούρη και την  ερευνητική ομάδα RESEES (Research on Economic, Social, Environmental/Ecological Sustainability), αλλά και της επιδημιολογικής έρευνας στην περιοχή του Ασωπού?
 Και μια τελευταία ερώτηση
-        Πού είναι αλήθεια όλοι αυτοί οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα, που πρωταγωνιστούσαν στους αγώνες για τη σωτηρία του Ασωπού με τη βοήθεια των ΟΙΚΟ – ΜΜΕ από το 2007 – 2009?

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την έναρξη της δίκης του Ασωπού στις 31/10/2012, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...