Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΚΑ: ¨Καπέλο¨ στη νυν, ο πρώην!!!


Με βάση σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ :

¨Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβεριάτου, ανατίθενται στον επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Άρη Αλεξόπουλο, καθήκοντα συντονιστή δράσεων που αφορούν:
- στη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και του Υ.Δ.Ι.Μ.Η.Δ. για την προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
- στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και
- στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ν. 4014/2011
 Η παροχή των υπηρεσιών του κ. Αλεξόπουλου γίνεται χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής.¨

Όμως, τα καθήκοντα που του ανατίθενται είναι αυτά ακριβώς που προβλέπονται από το νόμο για τους εκάστοτε Γενικούς Γραμματείς. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ, τοποθετήθηκε η κα Ευαγγελίδου Μάρω.
Οπότε, ποιός θα είναι τώρα ο ρόλος της Γενικής Γραμματέως σε σχέση με τα θέματα αυτά??
Βέβαια κάποιοι θα ισχυρισθούν ότι από το Μάρτιο του 2011, που διορίσθηκε (επί υπουργίας κας Μπιρμπίλη), δεν πρόκανε ......
να ολοκληρώσει το έργο του, οπότε δικαιολογημένα θα έπρεπε να επανέλθει έστω και σαν συντονιστής. Μπορεί να έχετε δίκιο…
Να σημειώσουμε ότι όπως λέει η ανακοίνωση δεν θα αμοίβεται, δηλαδή ο άνθρωπος θα μας κάνει και χάρη.

Εάν όμως συνεκτιμήσετε επιπλέον ότι:
Από τους συμβούλους που έχει προσλάβει ο νέος Υπουργός ΠΕΚΑ (ευτυχώς λίγοι προς το παρόν) ,οι μισοί είναι από το επιτελείο του κου Παπακωνσταντίνου και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά, τότε έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!!!
(Μπορείτε να το δείτε εύκολα με ένα απλό σερφάρισμα ΕΔΩ.)

Επίλογος:
Εκεί στη Ν.Δ, προς Συγγρού μεριά, έχουν πάρει είδηση τι συμβαίνει στο ΥΠΕΚΑ??? Μάλλον όχι…..
Κε Πρωθυπουργέ, παρεμβάσεις τώρα, γιατί σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά και δυστυχώς τις πολιτικές ευθύνες, τις επωμίζεστε εσείς και μόνο εσείς.

Για το ποιος είναι ο κος Α. Αλεξόπουλος, αντιγράφουμε από το Βήμα:
¨….. O κ. Αλεξόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και παράλληλα διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Έχει διατελέσει μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (Ε.Κ.Ε.Μ.) και του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αλεξόπουλος είχε παραιτηθεί από την θέση του Γενικού Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, επί υπουργίας Λούκας Κατσέλη, όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι κουμπάρος της.¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...