Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΛΟΣ: Για όσους εξακολουθούν να …¨πέφτουν από τα σύννεφα¨.



Με υπογραφή του κου Παπακωνσταντίνου η S&B συμμετέχει στην επιτροπή για την Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΕΑΠΕΖ) !!!

Την περασμένη εβδομάδα ρεπορτάζ στο newsbomp.gr επανέφερε στη δημοσιότητα (ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ) το πρόβλημα της ρύπανσης της Μήλου από τις δραστηριότητες εξόρυξης περλίτη και μπετονίτη, της εταιρείας S&B .
Σε γενικές γραμμές η έρευνα περιγράφει ότι η S&B εξακολουθεί να ρυπαίνει και να επιβαρύνει με τις δραστηριότητές της ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, τη Μήλο, παρά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Όμως, από την περιγραφή απουσιάζει ένα σημαντικό......
στοιχείο, το οποίο το είχαμε επισημάνει από τις 19 Μαρτίου 2012 σε σχετική μας ανάρτηση με τίτλο ¨Οι ρυπαίνοντες συμμετέχουν σε επιτροπή του ΥΠΕΚΑ για την περιβαλλοντική ευθύνη !!!!¨

Με υπογραφή του τότε υπουργού κου Παπακωνσταντίνου, σε έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγροτείται επιτροπή για την Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΕΑΠΕΖ) και ως 17o  μέλος συμπεριλαμβάνει:
¨17. Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: κ……, Δ/ντης Περιβάλλοντος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, με αναπληρωτή τον κ. …………., Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων¨.

Αν λοιπόν στα αναγραφόμενα της έρευνας του newsbomb και ειδικότερα στο απόσπασμα:
¨…..Κάτοικοι της Μήλου, τους οποίους συναντήσαμε στη νέα αυτοψία του “Newsbomb.gr” αναφέρονται σε δύο παράδοξα γεγονότα:
1.Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία υποτίθεται πως είχε οξυμένες οικολογικές ευαισθησίες, λέγεται ότι ενέκρινε μια ιδιαίτερα «χαλαρή» περιβαλλοντική άδεια για την S&B ώστε να βελτιώσει ως το 2014 τις τεχνικές εξορύξεως. Αντιθέτως, απλοί κάτοικοι του  νησιού ζήτησαν αντιμετώπιση των προβληματικών περιπτώσεων που καταγράφηκαν στο Κέντρο Υγείας,  προστασία εξ αιτίας των εκπομπών σκόνης από τον περλίτη με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και ανάσχεση της τουριστικής υποβάθμισης. Η προσωπική επιλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι ως «πρέσβειρα» της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ με μισθό 25.000 ευρώ και φυσικά ασχολείται με νεφελώδη θέματα περιβαλλοντικής και βιώσιμης ανάπτυξης, αντί για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Μήλο.
2.Ένα άλλο στέλεχος του υπουργείου, η τότε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη πήγε να εγκαινιάσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπετονίτη της S&B στη Μήλο, ενώ μερίδα κατοίκων ζητούσε από το υπουργείο να μη γίνουν τα εγκαίνια αν δεν λαμβάνονταν υπ’ όψιν οι επιδημιολογικές μελέτες και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο πλαίσιο για τις εξορυκτικές δραστηριότητες. Τα εγκαίνια έγιναν και δεν ακούστηκε το παραμικρό.¨.

προσθέσετε και το παραπάνω στοιχείο της συμμετοχής στην επιτροπή, τότε θα έχετε μια πλήρη εικόνα για το ποιες ήταν πραγματικά οι προθέσεις της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης όταν διαλαλούσαν μέσω των ΟΙΚΟ ΜΜΕ την  ¨αναβάθμιση¨ των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ με στόχο την ολική εφαρμογή της αρχής ο ρυπαίνων πληρώνει και αποκαθιστά !!!!!

Φίλοι,
ας μην κάνουμε την ¨πτώση από τα σύννεφα¨ ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...