Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΧΗΜΙΚΑ: Το μαρτυρικό ΑΡΚΑΔΙ δείχνει το δρόμο

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ δίνουν την εικόνα της τεράστιας σε όγκο και δυναμικής κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρκάδι με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
(Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι μεγάλες ¨οικολογικες¨ οργανώσεις (WWF, GREENPEACE, κλπ,), επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουμε γράψει ΕΔΩ)


Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν από κάθε γωνιά της Κρήτης στο Αρκάδι προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή ρεπορτάζ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση!!!
Η Washington post σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο ¨ Σάλο έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το σχέδιο διάθεσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο¨, έγραψε (βασικά σημεία):....

¨Ιερείς οικολόγοι, tour operators , χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Κρήτης την Κυριακή να διαμαρτυρηθούν για το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην περιοχή της Μεσογείου ,
Ανέβηκαν στο Αρκάδι , ένα μικρό χωριό στα ορεινά της Κρήτης φημισμένο για την αιματηρή τοπική εξέγερση ενάντια στους Οθωμανούς κατακτητές πριν από 150 χρόνια.

Οι διαδηλωτές θεωρούν το σχέδιο αυτό θανατηφόρα απειλή για το περιβάλλον ακόμη και για τα μέσα βιοπορισμού τους .
Η αστυνομία και οι  διοργανωτές εκτιμούν τον αριθμό των διαδηλωτών σε πάνω από 10.000. Η μεγαλύτερη διαμαρτυρία στην Ευρώπη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τα σχέδια διάθεσης των χημικών στην Μεσόγειο .

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου άσκηση », προειδοποιεί ο Ευάγγελος Γιδαράκος , καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης . " Οι πιθανοί κίνδυνοι είναι τεράστιοι .¨
« Η τοξικότητα αυτών των παραγόντων είναι τόσο υψηλή ώστε αν κάτι πάει στραβά , ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη φάση φόρτωσης , όταν οι χημικές ουσίες δεν έχουν αραιωθεί, η έκταση της ρύπανσης θα μπορούσε να είναι καταστροφική όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και κάθε ζωντανό οργανισμό "

Αυτό το μήνα , περίπου 152 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στη Γαύδο , το νοτιότερο νησί της Ευρώπης , συμφώνησαν να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία τον Μάιο για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που ονομάζεται " απραξία της κυβέρνησης » στο σχέδιο του ντάμπινγκ .

"Αυτό δεν είναι απλά μια τοπική διαμαρτυρία ", δήλωσε η Ευαγγελία Καλλινίκου , αναπληρώτρια δήμαρχος της Γαύδου . «Είναι η αρχή μιας πολύ μεγαλύτερης προσπάθειας και δεν θα σταματήσει μέχρι το σχέδιο να ματαιωθεί εξ ολοκλήρου» ….  "

Διαβάστε και τη σχετική διακήρυξη ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρώτα καταστράφηκαν εν αγνοία μας και μετά τα μαθαίνουμε.
Η αποστολή για τους εμπλεκόμενους (κρυφούς ή φανερούς) στέφθηκε με επιτυχία!

"...Η Συρία έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής σχεδόν το ήμισυ του χημικού της οπλοστασίου, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει καταστραφεί το 45,6% των χημικών ουσιών Κατηγορίας 1, οι οποίες θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες, καθώς και των ουσιών της Κατηγορίας 2."

http://www.tanea.gr/news/world/article/5099711/xagh-to-miso-xhmiko-ths-oplostasio-katestrepse-mexri-twra-h-syria/

katalytikos είπε...

Από τις περίεργες ανακοινώσεις του OPCW καταλαβαίνω ότι η ¨καταστροφή¨ αναφέρεται στα χημικά όπλα. Όμως, οι χημικές ουσίες με τα πλοία Δανίας και Νορβηγίας έχουν μεταφερθεί στην Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των χημικών ουσιών τότε θα μεταφορτωθούν στο πλοίο caperay που περιμένει στην Ισπανία για να ξεκινήσει η καταστροφή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...