Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τουαλέτες με ηλιακή ενέργεια θα κάνουν το σκ@τό παξιμάδι!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν είναι αστείο!

Μπορεί η ηλιακή ενέργεια να μην είναι ακόμη αξιόπιστη και συμφέρουσα πηγή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όμως με βάση έρευνα του πανεπιστημίου του Colorado μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να μετατρέπει το σκ@τό σε βιοκάρβουνο !!!


Με 7.700.000 $ το ίδρυμα Bill & Melinda Gates. χρηματοδότησε 16 ερευνητικές ομάδες ώστε να αναπτύξουν ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες υγιεινής για όσους ανθρώπους τις στερούνται.
Αυτές οι ανακαλύψεις παρουσιάσθηκαν από 20 έως 22 Μαρτίου 2014 στην Ινδία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , αναπτύχθηκε μια επαναστατική τουαλέτα χωρίς νερό, η οποία τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και μετατρέπει τα ανθρώπινα απόβλητα σε βιοκάρβουνο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών του πανεπιστημίου του Colorado, η τουαλέτα αυτή έχει τη δυνατότητα θέρμανσης των ανθρώπινων αποβλήτων σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για ...
να αποστειρωθούν.
Έτσι δημιουργείται το βιοκάρβουνο (biochar), ένας εξαιρετικά πορώδης άνθρακας , το οποίο έχει καλή ικανότητα συγκράτησης νερού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγροτικές περιοχές για να κρατήσει τα θρεπτικά συστατικά και να φέρει περισσότερη σταθερότητα στα εδάφη. Βοηθά επίσης στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, το βιοκάρβουνο μπορεί να καεί ως κάρβουνο και παρέχει ενέργεια συγκρίσιμη με εκείνη του ξυλάνθρακα .

Η οικο - επιστήμη κάνει θαύματα!!!

Σχόλιο: Βέβαια, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Colorado ήρθαν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι!!! Εμείς, στα χρόνια της πράσινης ανάπτυξης, το κάνουμε και μάλιστα χωρίς ηλιακή ενέργεια!!!
Επίσης, με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η πρώτη χώρα, που θα επιδοτήσει αυτή την πατέντα, θα είναι η χώρα μας. Ήδη φημολογείται ότι ετοιμάζουν τα σχετικά προγράμματα για ένταξη στο ΕΣΠΑ και μάλιστα με τραπεζική χρηματοδότηση από μεγάλη πράσινη τράπεζα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...