Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Το θέατρο συνεχίζεται και το δούλεμα πάει σύννεφο !!!

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος χρειάστηκαν τέσσερα (4) χρόνια μέχρι να δουν τα ρέματα (!!!), ενώ στο διάστημα αυτό ο εργολάβος έχει εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της σύμβασης!!!
Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής επικαλούμενη και έγγραφο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποζημίωσε με 904.939,84€  τον εργολάβο για βλάβες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διακοπής εργασιών λόγω δικαστικής απόφασης !!!

Μεγάλης δημοσιότητας έτυχε η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι ¨.. Πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που διαπιστώνει ακατάλληλη και επικίνδυνη χωροθέτηση των έργων στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, στέλνει στον εισαγγελέα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη. ..¨.

Ποια όμως είναι η πραγματική ...
εικόνα?
Μετά την αυτοψία και την έκθεση της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διαπιστώνει περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού, δεν μπορούσαν πλέον οι αρμόδιοι να καθυστερήσουν τις εξελίξεις. Οι μεθοδεύσεις έπρεπε να λάβουν ένα τέλος και έτσι επέλεξαν τον …σύντομο δρόμο της ποινικής διαδικασίας (10 χρόνια και βάλε…)!!!!
Θυμίζουμε ότι η πρώτη αυτοψία των Επιθεωρητών για να διαπιστώσει τα εμφανή ρέματα της αρχικής φωτο έγινε το 2010.

Από το 2010 μέχρι σήμερα το έργο συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα η κοινοπραξία έχει ήδη εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της σύμβασης!!!
Σε ανάρτησή μας τον Ιανουάριο του 2012 με τίτλο¨Γραμματικό: Timeo Danaos et dona ferentes¨ είχαμε αποκαλύψει ότι έχει ολοκληρωθεί το 55% του φυσικού αντικειμένου και έχουν πληρωθεί 10.400.000 ευρώ στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο!
Σήμερα με βάση τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κου Ι. Σγουρού έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου.

κλικ για μεγέθυνση
Τελευταία εκταμίευση πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων 2013 με υπογραφή του κου Σγουρού ύψους 381.621,55 Ευρώ (φωτο αριστερά).

Επιπλέον στις 14/02/2014 με την απόφαση υπ’ αριθ. 358/2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας γίνεται αναθεώρηση του προϋπολογισμού στα 26.261.327,87 €
Θυμίζουμε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 21.450.410,00 €, η ημ/νία διαγωνισμού  01/09/2005, η ημερομηνία υπογραφής σύμβασης  31/10/2007 και το ποσό σύμβασης 18.967.202,35 €

Και το πλέον εξοργιστικό!!!
Η περιφέρεια Αττικής με την απόφαση υπ’ αριθμ. 2277/2012 επικαλούμενη και έγγραφο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποζημιώνει με 904.939,84 €  για βλάβες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διακοπής εργασιών με δικαστική απόφαση!!!


Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Καταλαβαίνεται λοιπόν ποιόν ωφέλησε η καθυστέρηση για τη διαπίστωση των ρεμάτων!!!
Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του έργου μήπως προβλέπεται και ρήτρα αποζημίωσης???

Από τον ιδρυτικό νόμο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προβλέπεται ρητά ότι η πράξη βεβαίωσης παράβασης συνοδεύεται και με την εισήγηση προστίμου!!
·       Έχει εκδοθεί αυτή η πράξη??
·       Ποιο είναι το ύψος του προστίμου??
·       Ποιοι πρέπει να το πληρώσουν???
·       Ποιος πρέπει να υπογράψει την απόφαση για την επιβολή? (Ο αρμόδιος Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ έχει παραιτηθεί και δεν έχει ορισθεί Ειδικός Γραμματέας)

ΟΧΙ άλλες μεθοδεύσεις!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...